11.04.2013 Anneke heeft lak aan crisis

Crisis of niet, vol overtuiging schuift Anneke Weesjes (34) de economische malaise opzij en doet wat velen in deze tijd misschien nog een poosje zouden hebben uitgesteld, of misschien wel zouden hebben afgezegd: een bedrijf starten. Zij begon deze maand aan de Dorpsstraat 10 in haar woonplaats Onstwedde haar zaak ‘Glas decoraties in lood’.

“Natuurlijk ontken ik niet dat we in een lastige situatie zitten met zijn allen. Hoe vaak hoor je het niet om je heen: die is ontslagen, diens contract wordt niet verlengd en ga zo maar door. Dat was bij mij ook het geval. Mijn contract werd niet verlengd en ik kon kiezen of delen. Nu stond ik al op de markt met mijn producten, maar het was altijd duwen en trekken om alles gedaan te krijgen naast een baan, twee jonge kinderen en een huishouden. Het idee was er al om voor mezelf te beginnen en met het verliezen van mijn baan, won ik er een motivatie bij. De beslissing werd gemaakt en ik kon een prachtig pand huren in Onstwedde, een stuk verderop aan de Hoofdstraat waar ik woon, de Dorpsstraat.”

Hoogwaardige producten
Vanuit dit pand, dat fungeert als werkplaats, atelier en winkel, vervaardigt Anneke panelen en producten van glas gevat in lood, volgens de koperfolie-methode. In de weekends staat zij nog steeds op telkens verschillende markten. “Ik geloof, dat ondanks de crisis, er altijd vraag zal zijn naar mooie, handgemaakte, kwalitatief hoogwaardige producten. Door de verschillende afzetmarkten waar ik mij op richt, spreid ik ook het risico. Ik bedien de markt met mooie cadeauartikelen en unieke items, ik repareer ook oude en al bestaande glas in lood ramen en Tiffany-panelen of -objecten. Ik vervaardig in opdracht nieuwe panelen en items en daarbij geef ik consultaties en ontwerp ik voor mensen. De markten waar ik sta zijn voor een gedeelte middeleeuwse markten waar ik speciaal daarvoor, houten handgemaakte lantaarns vervaardig met glazen binnenwerk.”

“Door al deze verschillende hoeken van de markt te verkennen en aansluiting te zoeken bij een dus steeds groter wordende doelgroep, is het helemaal zo eng nog niet om in deze crisistijd een nieuw begin te maken. Diversiteit, geloof in wat je doet, doorzettingsvermogen, goed inzicht en optimisme zijn een paar belangrijke ingrediënten. En natuurlijk keihard werken”, besluit Anneke.

Informatie
Voor meer informatie: 06-55773990, en/of www.annekeweesjes.nl.

Bron: De Kanaalstreek

Meer informatie en foto's op Onstwedde.info