05.07.2021 Afscheid ds. v.d. Berg St. Philipsland

Ds. G. van den Berg heeft zondag afscheid genomen van de hervormde gemeente in Sint Philipsland. Hij vertrekt naar de hervormde gemeente Onstwedde.

De afscheidspreek van ds. Van den Berg had als thema ”Tranen in dienst van de Koning”, naar aanleiding van Handelingen 20: 19, 31 en 37.

Aan het einde van de dienst werd ds. Van den Berg kort toegesproken door wethouder P. W. J. Hoek (gemeente Tholen), ds. A. van der Maas (classispredikant), ds. W. Meijer uit Tholen (werkgemeenschap/ring), ds. M. A. Post uit Stavenisse en ouderling M. Breeman (kerkenraad en gemeente).

Ds. Van den Berg heeft de hervormde gemeente van Sint Philipsland ruim vijf jaar gediend. Het was zijn eerste gemeente. Hij werkte eerder in het bedrijfsleven en studeerde vanaf 2011 in deeltijd theologie in Utrecht.

Ds. Van den Berg wordt zondag bevestigd als predikant van de hervormde gemeente in Onstwedde. Deze gemeente is vacant sinds het afscheid van ds. J. M. Viergever in september 2019. Die diende de gemeente ruim twaalf jaar en ging in verband met gezondheidsproblemen met vervroegd emeritaat.

Bron/foto: Reformatorisch Dagblad