04.10.2012 Actiedag "Beautiful Kidz Namibia"

Op vrijdag 12 oktober houdt Ubbo Emmius te Onstwedde samen met hun leerlingen een actiedag voor een goed doel. Dit jaar wordt er geprobeerd om een speelterrein voor een kleuterschool te realiseren in Namibië.

Deze kleuterschool telt momenteel 90 kleuters; ze maken dagelijks gebruik van het speelterrein. Ook de vele kinderen van de jeugdclubs zijn er in de middagen vaak te vinden. In 2008 zijn er voor het laatst zaken vernieuwd, veel materiaal is dan ook aan vervanging toe. Tijdens de actiedag wordt hiervoor geld ingezameld.

“Beautiful Kidz Namibia” is een christelijke, interkerkelijke organisatie. In een eigen dagverzorgingscentrum in de sloppenwijk “Katutura” van de hoofdstad Windhoek wordt sinds 2003 steun geboden aan kinderen in nood. Het gaat hier om kwetsbare kinderen die veelal het slachtoffer zijn geworden van de HIV/AIDS epidemie. Vader en/of moeder zijn aan de gevolgen van AIDS overleden en in veel gevallen zijn de kinderen zelf ook seropositief.
Het met nauwelijks twee miljoen inwoners dun bevolkte land Namibië telt 200.000 weeskinderen! Er is een groot tekort aan opvang voor deze kinderen. “Beautiful Kidz” gaat de uitdaging aan!

’s Ochtends hebben de leerlingen gewoon les en in de middag start de actiedag. Het kan dus zo zijn dat er ’s middags leerlingen bij u aan de deur komen voor het goede doel. Ook vinden er vanaf 12.30 uur activiteiten bij school plaats, u bent van harte uitgenodigd om te komen kijken. De leerlingen en het team hopen dat u zich betrokken zult voelen bij de kinderen in nood in Namibië.

kinderen Namibië