21.06.2023 1234 Wandeling op woensdag 28 juni

Ook tijdens de komende zomermaanden zijn de 1234 Onstwedde wandelingen georganiseerd. U bent van harte uitgenodigd om op één van de dagen mee te doen aan deze wandeling.

Eén gemeentehuis, twee brinken, drie kerken en vier molens. Het is niet allemaal meer in oude luister aanwezig, maar het zijn wel de plaatsen die centraal staan langs de zes kilometer lange route. Onderweg zijn er vertellingen, scènes en demonstraties over het verleden van Onstwedde.
 
De wandeling is opgezet voor zowel bewoners van dorp en regio die iets meer te weten willen komen over de historie van Onstwedde als voor toeristen en recreanten die het gebied wat beter willen leren kennen.

Stichting Ocrea organiseert deze wandeling samen met de Handelsvereniging, stichting Onstwedder Gaarv'n en Gasterij Natuurlijk Smeerling.

De wandeling 1234 Onstwedde leidt de wandelaars in groepsverband onder leiding van een gids door en rond Onstwedde. De deelnemers komen van alles te weten over de geschiedenis van Onstwedde, onder meer het voormalig gemeentehuis, de moord op pastoor Else, de drie juffers van de Juffertoren en de vier molens van Onstwedde. Stichting Onstwedder Gaarv'n verzorgt onderweg enkele demonstraties oude ambachten. Onderweg is er voor de deelnemers een kopje koffie of thee met iets lekkers.

Honden mogen mee als ze zijn aangelijnd en geen overlast veroorzaken voor andere wandelaars. Maar dat spreekt natuurlijk voor zich.
 
De wandeltocht 1234 Onstwedde vindt plaats op de woensdagavonden
-28 juni
-12 juli
-26 juli.

De wandeling start om 18.30 en 18.45 uur en duurt ca. 2,5 uur

Deelname kost € 5,00 (t/m 12 jaar € 2,00) inclusief versnapering onderweg. De inschrijving is open en vol is vol.

Opgave (met voorkeursdatum en tijd) kan alleen via e-mail

Foto's: Onstwedde.info