28.06.2019 1234 Wandeling met gemeentebestuur

Donderdagavond was er een speciale editie van de wandeltocht 1234 Onstwedde.

Op uitnodiging van de commissie die deze wandeltocht organiseert heeft een deel van het college van burgemeesters en wethouders en een klein deel (alleen de fracties van het CDA en Christen Unie waren vertegenwoordigd) van de gemeenteraad samen met vertegenwoordigers van stichting Ocrea, de Handelsvereniging en de zwembadcommissie, de eerste editie van 2019 gelopen.

De wandeltocht is ten opzichte van het vorige jaar iets aangepast en alleen voor de wandeling van gisteravond heeft de zwembadcommissie op ludieke wijze nog een keer een oproep gedaan om behoud van het zwembad in Onstwedde. De actie was gebaseerd op de actie die in 1959 is gehouden om een zwembad in Onstwedde te realiseren (zie hiervoor de link onder aan deze pagina)

De wandeling was een mooie kans voor de verschillende besturen om op een ontspannen wijze in gesprek te gaan met het gemeentebestuur. Daar is dan ook volop gebruik van gemaakt.

Tijdens de koffiestop in de Ambachtshoeve is door Reina Meinds van John Meinds, De echte bakker, de eerste Jufferkoek gepresenteerd. Een ontbijtkoek met een verrassende smaak. Burgemeester Froukje de Jonge heeft de eerste Jufferkoek aangeboden gekregen.

Wilt u deelnemen aan één van de volgende wandelingen? U kunt zich hier aanmelden

Dit is ons zwembad (in 1959)

Wordt dit ons zwembad (in 2019)?

Fotoreportage