16.05.2017 Servicenummer gemeente vervalt

Fixi: Oog voor jouw omgeving

Stel je voor: knalgele straatstenen in jouw straat of een fontein met felgeel water… Dat valt wel op! Maar hoe zit dat met een loszittende stoeptegel, een lantaarnpaal die stuk is of rondslingerend vuilnis? Inwoners kunnen vanaf 1 mei dit soort zaken eenvoudig melden via de app Fixi (te downloaden in de App Store of Google Play Store) of de speciale website.

Met Fixi kan men online een melding doen door een omschrijving te geven, locatie toe te voegen en eventueel een foto van de huidige situatie. Fixi stuurt de melding automatisch door naar de uitvoerende instanties. Zij gaan vervolgens met de melding aan de slag.
Met deze nieuwe werkwijze kan de melder de status volgen van de melding in Fixi. Bovendien krijgt de melder een notificatie (soms met een foto van de nieuwe situatie) toegestuurd als de melding is afgedaan.

Daarnaast houdt de gemeente een fotowedstrijd voor inwoners, waarmee ze kans maken op één van vijf kanariegele polaroidcamera’s:
Ixi ixi wat jij niet ziet…en het is geel. Heb jij oog voor je omgeving? Laat het zien! Maak een foto van een geel voorwerp in jouw straat, wijk of buurt en deel deze op de facebookpagina van de gemeente via facebook.com/gemstadskanaal. Wie weet win jij een van de vijf kanariegele polaroidcamera’s!

Melden via website Fixi

Meer informatie vind je op de website van de Gemeente Stadskanaal

Ocrea