• Winst voor Onstwedder Boys in de eerste competitiewedstrijd
21 september 2024

In Coevorden slaagde Onstwedder Boys er zaterdagmiddag in om de drie punten mee naar huis te nemen. CSVC werd met 2 – 0 geklopt. Beide doelpunten vielen in de tweede helft. Een goed begin dus voor de Boys van het nieuwe seizoen!

Bij Onstwedder Boys ontbreekt nog steeds Gerko Scheper, die inmiddels al wel weer volop meetraint. Ook Luc Nieuwenhuis is nog niet van de partij, maar heeft bij het tweede elftal  al weer enkele wedstrijden gespeeld. In het centrum van de verdediging staat Martin Strockmeijer, speler van de JO19, die de afgelopen periode een prima indruk heeft achter gelaten.

Onstwedder Boys begint na de 5 – 1 overwinning in Borger met het nodige zelfvertrouwen aan de wedstrijd, maar de aanwezige toeschouwers krijgen in Coevorden geen goede wedstrijd voorgeschoteld deze middag. Er gaat aan beide kanten veel mis en er zijn in de eerste helft weinig mogelijkheden voor beide ploegen. Onstwedder Boys heeft moeite met de opbouw en komt zo weinig aan voetballen toe. Rein Koudstaal wordt wel een aantal keren op de proef gesteld, maar de keeper van Onstwedder Boys staat prima te keepen. Bij rust is het 0 – 0.

In de tweede helft komt de ploeg van trainer Harold Molanus een kwartier voor tijd op voorsprong. Een vrije trap van Ricardo Buitelaar wordt door Marcel Paans in het doelgebied gekopt, waar Sem Nieuwenhuis de bal binnen schiet: 0 – 1. Een paar minuten later wordt de wedstrijd beslist als Nick Wagenaar de bal onderschept en Jarno Sterenborg aanspeelt. Sterenborg brengt Anne Wilzing in stelling, die zijn tegenstander passeert, de keeper van CSVC omspeelt en eenvoudig kan scoren: 0 – 2. Dit is tevens de eindstand.

Komende zaterdag speelt Onstwedder Boys thuis tegen FC Assen, dat vandaag met 2 – 0 won van Damacota. Op Sportpark De Boskamp wordt om 14.30 uur afgetrapt.

Opstelling: Rein Koudstaal, Nick Wagenaar, Sven Jaegers, Martin Strockmeijer (Marcel Paans), Ricardo Buitelaar, Gerben Meems, Rutgert Tipker, Sem Nieuwenhuis, Gaatze Postma, Jarno Sterenborg en Anne Wilzing (Mart Wilzing).

Scheidsrechter: Dhr. J. Snippe (Hollandscheveld).