• VCO '72 Dames 1 start het seizoen met twee nederlagen
17 oktober 2024

De dames van VCO '72 hebben de eerste twee wedstrijden van het seizoen verloren. De dames spelen dit seizoen voor het eerst in de Hoofdklasse. De eerste wedstrijd in Zuidlaren tegen Ritola D1 werd met 3 - 1 verloren. Afgelopen zaterdag werd er in De Bast gespeeld tegen Krathos D1 uit Hoogezand. Na een spannende wedstrijd won de ploeg uit Hoogezand met 2 - 3.

De VCO-dames begonnen uitstekend aan de eerste thuiswedstrijd. Zowel in de eerste als in de tweede set werd er in het begin een gat geslagen en met goed aanvalsspel werden de nodige punten gemaakt. Het lukte de tegenstander niet om in de wedstrijd te komen en zo werden beide sets overtuigend gewonnen: 25 - 19 en 15 - 18.

In de derde set bracht trainer/coach Rob Hukema twee nieuwe spelsters in het veld, terwijl bij Krathos een andere spelverdeler in het veld kwam. De ploeg uit Hoogezand ging beter spelen, waarbij vaak de lange buitenaanvaller in stelling werd gebracht. Bij de ploeg uit Onstwedde lukte weinig en zo ging deze set met 25 - 13 naar de ploeg uit Hoogezand. In de vierde set was het wel spannender, maar het waren opnieuw de bezoekers die steeds een voorsprong wisten te nemen. De set ging met 21 - 25 naar Krathos.

Zo moest er een beslissende vijfde set aan te pas komen. Deze set verliep erg spannend en ging helemaal gelijk op tot 13 - 13. Daarna sloeg Krathos bij een 14 - 13 voorsprong meteen toe op het eerste matchpoint, door een ralley succesvol af te ronden. Eindstand 13 - 15 en dus een 2 - 3 nederlaag voor VCO '72.

Komende zaterdag speelt de ploeg van Rob Hukema opnieuw thuis. Om 19.00 uur is Lycurgus D3 uit Groningen de volgende tegenstander.