• VCO '72 D1 na knappe overwinning verder in bekertoernooi
28 september 2024

VCO '72 Dames 1 heeft afgelopen maandag voor een mooie stunt gezorgd door in het bekertoernooi thuis met 3 - 1 te winnen van Fama D1 uit Smilde. De ploeg uit Drenthe speelt komend seizoen in de derde divisie, een niveau hoger dan de ploeg uit Onstwedde. Door dit resultaat is VCO '72 D1 verder in het bekertoernooi.

Trainer/coach Rob Hukema heeft dit seizoen de beschikking over een selectie van 11 dames. Naast de twee spelverdelers Tessa Wubs en Anniek Behling-Elzen horen Tessa Heidekamp, Britt Mulder, Sanne van der Heide, Elien Wubs, Floor Geertsema, Marriƫt Wilzing, Daphne Huls, Daniek Wagenaar en Darien Velthuis tot de selectie.

Opvallend is dat ondanks het late tijdstip de tribune weer goed gevuld is met supporters. In de eerste set ligt het initiatief bij de thuisclub. De VCO-dames zijn aanvallend sterker en slaan een behoorlijk gat. De set gaat met 25 - 18 naar de ploeg uit Onstwedde. De tweede set is er echter een om snel te vergeten. Het loopt niet bij VCO '72, terwijl Fama optimaal profiteert van de fouten bij de tegenstander. Eindstand: 10 - 25.

In de derde set weet VCO Dames-1 het niveau van de eerste set weer te halen. De passing is op orde en de aanval levert de nodige punten op. Fama komt er deze set niet aan te pas en opnieuw is er een groot verschil tussen de teams. De set eindigt in 25 - 15 voor VCO '72. Coach Rob Hukema verandert weinig aan het team dat in de vierde set weliswaar wat meer tegenstand krijgt, maar wel steeds een voorsprong neemt. Met 25 - 20 wordt ook deze set gewonnen. Hukema is na afloop van de met 3 - 1 gewonnen wedstrijd dan ook tevreden over het vertoonde spel tegen een divisie-team.

Komend weekend start de zaalcompetitie. VCO '72 D1 opent het seizoen met een uitwedstrijd in Zuidlaren tegen Ritola D1.