• Terug
  • Nieuws
  • Stamboomcafé in Westerwolde
13 juni 2024

STAMBOOMCAFÉ IN WESTERWOLDE

Steeds meer mensen zijn geïnteresseerd in stamboomonderzoek. Wie zijn mijn voorouders geweest? Deze vraag is te beantwoorden door onderzoek te doen, maar de vraag is, waar te beginnen? Cor Stolk geeft hier antwoord op. In de bibliotheken van Bellingwolde, Blijham en Vlagtwedde geeft hij een introductie inleiding genealogie.

Stolk legt uit dat er voor iemand die geïnteresseerd is in zijn of haar familie digitaal het nodige valt uit te zoeken. Ook kan hij antwoord geven op de vraag hoe nu een onderzoek naar de familiegeschiedenis te beginnen of welke instanties, archieven of websites men daarvoor zou moeten bezoeken en raadplegen. Soms moet en kan een vastgelopen onderzoek weer worden vlotgetrokken. Kortom, een uitgelezen kans voor mensen die hun familiegeschiedenis eens willen gaan uitzoeken. Een leerzame bijeenkomst en een goede gelegenheid om mede geïnteresseerden te ontmoeten en de passie voor familiehistorie te delen.

Cor Stolk is gastdocent geweest voor Volksuniversiteit van Rotterdam. Bestuurslid en beheerder van Genealogische vereniging ons Voorgeslacht en gastdocent gemeentearchief Rotterdam. Ook heeft hij diverse boeken geschreven over zijn eigen voorfamilie en heeft hierdoor ruime ervaring opgedaan in het ontdekken van stamboomonderzoeken.

De Stamboomcafés vinden plaats op:

  • Woensdag 3 juli, 14.00 - 16.00 uur, bibliotheek Bellingwolde
  • Woensdag 4 september, 14.00-16.00 uur, bibliotheek Blijham
  • Woensdag 16 oktober, 14.00-16.00 uur, bibliotheek Vlagtwedde

Entree is gratis; het is fijn als je je even aanmeldt op de website: www.biblionetgroningen.nl/agenda