• Terug
  • Nieuws
  • Slootjesdag in Smeerling
6 juni 2024

Ontdek leven in de sloot

Op 15 juni organiseert IVN afdeling Westerwolde-Oldambt in samenwerking met Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en het Waterschap Hunze en Aa's een Slootjesdag.

In het natuurgebied Smeerling (aan het Beleefpad, bij de voorde) staan natuurgidsen klaar met schepnetjes, loeppotjes en zoekkaarten om je alles te leren over het leven in de sloot. Zoek de grote spinnende watertor, ontdek wie er in de zomer op het water kan schaatsen en probeer de snelste zwemmers van de sloot te vangen.

Wie wat wanneer en hoe:

Datum : 15 juni 2024
Tijd : 10.30 - 12.00 uur en 13.00 - 14.30 uur ( 2 'rondes')
Locatie : De Voorde in Smeerling (zie foto)

Parkeren bij Gasterij Natuurlijk Smeerling of op de parkeerplaats van NM iets zuidelijker. Vanaf de parkeerplaats bij de gasterij is het ongeveer 300m lopen naar De Voorde.

Aanmelden is niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden.

10 jaar slootjesdagen IVN
De IVN Slootjesdagen vinden in 2024 voor de 10e keer plaats. Van 10 t/m 16 juni 2024 organiseren IVN-afdelingen op ruim 100 locaties door heel Nederland activiteiten voor jong en oud langs de waterkant. Met de Slootjesdagen wil IVN het waterbewustzijn van kinderen, leerkrachten en (groot)ouders vergroten. Slootjes zijn belangrijk voor het watermanagement en de biodiversiteit in Nederland. Doordat de kinderen zelf op zoek gaan, ontdekken ze op een laagdrempelige manier het leven in de sloot. Kom ook en beleef samen met IVN en haar partners in Westerwolde (SBB, Natuurmonumenten en het Waterschap) het avontuurlijkste uitje aan de waterkant!

Foto's: Anya Bult