• Terug
  • Nieuws
  • Oorlogsboeknieuws: Nu voorintekenen
11 oktober 2024

Terugblik
We leven nu bijna 80 jaar in een vrij land. De mensen, die de oorlog in Onstwedde nog bewust hebben meegemaakt, zijn heel oud of al overleden.
Sinds het verschijnen van het Onstwedder oorlogsverhalenboek ‘De muren hebben oren’ in 2021 zijn de volgende hoofdpersonen, die destijds hun oorlogsverhaal zelf nog vertelden, uit de tijd gekomen:

Tiny Huls-Luring (titelverhaal)

Jantje Huiting-Johannes (Hoofdstuk 3)

Aaldrik Wilts (H. 4)

Freerk Prins (H. 8)

Zwaantje Wesseling-Huiting (H. 9)

Harmke Wijnholds-Heidekamp (H. 13)

Deddie Hilgenga-Wind (H. 15)

Engel Wubs (H. 22)

Wubbo Uil (H. 28)

Albert Migchels (H. 33)

Hadewich Hids-Frouws (H.34)

Jaap Bestebreurtje (H. 35)

Albert Huls (H. 37)

Tweede oorlogsverhalenboek dikker
Het tweede oorlogsverhalenboek is nog niet af. Maar wel is al duidelijk, dat die nóg dikker wordt dan het eerste, met méér dan 224 bladzijden! De verhalen van 20 mensen - hun namen zijn in de voorgaande weken al bekend gemaakt op deze site - zijn langer. Bovendien staan er meer èn heel bijzondere afbeeldingen in het nieuwe boek. Het gaat om foto’s, die voor een deel nog nooit eerder zijn gepubliceerd.

Voordelige voorintekening voor deel 2
Wilt u alvast een boek bestellen? Dat kan! Reserveert u vóór 31-12-2024, dan betaalt u € 27,50. Daarna is het boek te bestellen voor € 32,50.

U kunt voorintekenen op een digitaal formulier.

Voorintekenen

Vul alle gegevens in en klik op Verzenden.

Voor ons is dit de makkelijkste manier van gegevens verzamelen. Zo weten we bovendien hoeveel boeken er in januari 2025 besteld moeten worden bij de drukkerij. Uw betaling volgt in april 2025, bij het afhalen van uw bestelling.

Bestellen per briefje
Lukt deze manier van voorintekenen echt niet en kent u niemand, die het op deze digitale manier voor u kan doen? Pak dan een briefje en noteer duidelijk leesbaar:

  • Naam
  • Volledig adres
  • Telefoonnummer
  • Aantal boeken dat u wilt bestellen
  • Keuze: Afhalen uit d'Ekkelkaamp
    of
    ontvangen per post (met verzendkosten) 

U kunt het briefje deponeren in de postbus van Gerbrand Spaans, Jabbingelaan 25, Onstwedde. Hij zal de gegevens verzamelen en verwerken.

Tenslotte
Elke vrijdag houden we u op deze site op de hoogte van nieuws over tweede oorlogsverhalenboek van Onstwedde. We hopen het boek op 12 april 2025, de dag dat Onstwedde 80 jaar vrij is, aan u te kunnen overhandigen!

Foto: Chonda Luring