• Onstwedder Boys wint van Be Quick 1887
18 mei 2024

De laatste thuiswedstrijd van het seizoen leverde Onstwedder Boys een 1 – 0 overwinning op tegen Be Quick 1887 uit Haren. Door dit resultaat blijft Onstwedder Boys op de elfde plaats staan en zal het vrijwel zeker nacompetitie moeten spelen om in de derde klasse te blijven.

Op een zeer zonnig Sportpark De Boskamp ontbreken bij de thuisclub Sven Jaegers en Sem Nieuwenhuis wegens een schorsing. Hierdoor is er een plek op het middenveld voor jeugdspeler Lars Bekker. Gerben Meems speelt deze middag in het centrum van de verdediging. Bij Be Quick is een paar weken geleden de trainer aan de kant gezet vanwege de tegenvallende resultaten. Be Quick staat één plek onder Onstwedder Boys.

De bezoekers beginnen fanatiek aan het duel, dat onder leiding staat van de heer Lania. In de eerste minuten levert dit vier corners op. Na acht minuten spelen krijgt Be Quick een goede mogelijkheid om de score te openen. Een snelle aanval over de rechterkant brengt Mohamed Shabeel in stelling, maar zijn schot wordt tot opluchting van de thuisclub uitstekend gekeerd door Rein Koudstaal. Het zou deze middag de enige mogelijkheid worden voor de bezoekers om tot scoren te komen. Be Quick combineert wel aardig, maar weet aanvallend nauwelijks gevaarlijk te worden. Na een fraaie pass van Lars Bekker schiet Jarno Sterenborg naast. Sterenborg krijgt halverwege de eerste helft nog een mogelijkheid en schiet dit keer net over. Onstwedder Boys komt op voorsprong als uit een corner van Jarno Sterenborg Marcel Paans met een fraaie kopbal via de binnenkant van de paal weet te scoren: 1 – 0. Vlak voor rust krijgt Rutgert Tipker een uitgelezen mogelijkheid om de score te verdubbelen, maar zijn inzet wordt op uitstekend wijze door keeper Björn Haddering tot corner verwerkt.

In de tweede helft gebeurt lange tijd weinig. De prima spelende Lars Bekker wordt na tien minuten spelen vervangen door een andere jeugdspeler, Lars Horlings. Ook Horlings speelt een prima tweede helft en het is dan ook mooi om te zien dat er vanuit de jeugd talentvolle spelers de kans krijgen om ook in het eerste elftal te spelen. Rutgert Tipker krijgt namens Onstwedder Boys twee mogelijkheden om er 2 – 0 van te maken. Zijn eerste poging verdwijnt in de handen van keeper Haddering, terwijl zijn tweede inzet vanaf de rand van de 16-meter kracht mist. Ondertussen moet scheidsrechter Lania de wedstrijd een paar keer stil leggen wegens blessures. Het spel wordt er dan ook niet beter op in de tweede helft. Jarno Sterenborg komt in de slotfase tot twee keer toe alleen voor de keeper van Be Quick, maar heeft het vizier niet op scherp deze middag. Zijn eerste inzet gaat naast en de tweede poging gaat over het doel van Be Quick. Bij Onstwedder Boys geeft de verdediging geen krimp. Het centrale duo Meems en Paans heerst in de lucht en zo slaagt Be Quick er niet in om gevaar voor het doel van Rein Koudstaal te stichten. In de slotfase komen Berjan Scheper en Leon Smith nog in het veld. Zij hadden eerder deze middag al een wedstrijd met het tweede elftal gespeeld. Na negen minuten extra tijd fluit de goed leidende scheidsrechter Lania af.

Komende zaterdag speelt Onstwedder Boys in en tegen Zuidhorn de laatste competitiewedstrijd. Zuidhorn heeft de laatste vier wedstrijden gewonnen en staat nu tweede met nog een kleine kans op het kampioenschap. In Zuidhorn wordt om 14.30 uur afgetrapt.

Opstelling: Rein Koudstaal, Nick Wagenaar, Marcel Paans, Gerben Meems, Michel Beikes, Lars Bekker (Lars Horlings), Harm Visser, Rutgert Tipker, Bert Jan Wilzing (Leon Smith), Anne Wilzing (Berjan Scheper) en Jarno Sterenborg.

Gele kaart: Harm Visser
Scheidsrechter: Dhr. G.J. Lania (Pieterzijl)