• Onstwedder Boys wint moeizaam van Damacota
12 oktober 2024

Onstwedder Boys heeft zaterdagmiddag op Sportpark De Boskamp met 2 – 0 gewonnen van Damacota. Bij rust leidde de ploeg van trainer/coach Harold Molanus met 1 – 0. De thuisclub had in de tweede helft het nodige geluk dat de spitsen van Damacota het vizier niet op scherp hadden staan. Verder speelden de beide keepers, Rein Koudstaal en Wouter Woortman, deze middag een belangrijke rol voor hun club middels een aantal prima reddingen.

Het was erg lang geleden dat beide ploegen elkaar in competitieverband waren tegen gekomen. Damacota speelde jarenlang in de vijfde klasse en wist afgelopen seizoen via de nacompetitie te promoveren. Met meer dan 200 toeschouwers, waaronder veel supporters van Damacota, was er sprake van een echte derbysfeer. Bij Onstwedder Boys maakt dit seizoen Gaatze Postma deel uit van de selectie. Postma speelde de afgelopen jaren nog voor de ploeg uit Nieuwe Pekela.

In de eerste helft is Onstwedder Boys de betere ploeg met ook het meeste balbezit. Damacota probeert er af en toe wel uit te komen, maar de ploeg is erg slordig aan de bal. Al na twee minuten spelen redt Woortman in het doel van Damacota knap op een inzet van Sem Nieuwenhuis. In de rebound weet ook Jarno Sterenborg niet te scoren. Na twintig minuten spelen krijgt Anne Wilzing een mogelijkheid, maar zijn inzet gaat voorlangs. Wilzing staat na een half uur spelen aan de basis van de 1 – 0. Zijn voorzet bereikt Sem Nieuwenhuis, die tegen keeper Woortman aan schiet, waarna Mart Wilzing van dichtbij wel het doel weet te vinden. Nick Wagenaar is vervolgens tot twee keer toe dichtbij een doelpunt. Eerst wordt zijn schot door de keeper van Damacota tot hoekschop verwerkt en uit de corner die volgt kopt Wagenaar net naast. In de slotfase van de eerste helft zijn er nog mogelijkheden voor Anne Wilzing en Sem Nieuwenhuis, maar beide weten niet te scoren. De enige mogelijkheid voor Damacota ontstaat uit een vrije trap die door Slavisa Skalusevic vanaf een meter of twintig net naast wordt geschoten.

In de tweede helft tapt Damacota uit een ander vaatje en krijgt in de eerste paar minuten twee grote mogelijkheden om de stand gelijk te trekken. Eerst stuit Rodney Meijer op Rein Koudstaal en even later redt Koudstaal opnieuw op een inzet van Anko Davids. Er is veel inzet aan beide kanten en scheidsrechter Meijer uit Groningen moet geregeld fluiten voor een overtreding. In totaal trekt de leidsman zes keer geel deze wedstrijd. Na een kwartier spelen ontstaan er ook weer kansen voor de thuisclub. Zowel Sven Jaegers als Jarno Sterenborg lukt het echter niet de prima keepende Wouter Woortman te passeren, die zo zijn ploeg in de wedstrijd houdt. Ook een mogelijkheid voor de ingevallen Dilano Blokzijl levert geen treffer op voor Damacota.

Tien minuten voor tijd wordt Anne Wilzing op links aangespeeld en kan op het doel van Damacota af gaan. Hij omspeelt de keeper en maakt zo de 2 – 0. Uit een corner ontstaat nog een mogelijkheid voor Sem Nieuwenhuis, die opnieuw de sluitpost van de ploeg uit Nieuwe Pekela op zijn pad vindt. Zo eindigt het duel in een 2 – 0 overwinning voor de thuisclub.

Onstwedder Boys staat met negen punten uit vier wedstrijden op de vierde plek. Damacota kan zich vasthouden aan een prima tweede helft en zal zeker nog de nodige punten gaan pakken dit seizoen.

Komende zaterdag speelt Onstwedder Boys opnieuw thuis. VCG uit Geesbrug is dan de tegenstander. VCG is ook een promovendus en staat momenteel met nul punten onderaan. De aftrap is om 14.30 uur.

Opstelling: Rein Koudstaal, Nick Wagenaar, Sven Jaegers, Martin Strockmeijer, Luc Nieuwenhuis, Ricardo Buitelaar (Rutgert Tipker), Gerben Meems, Sem Nieuwenhuis, Jarno Sterenborg, Anne Wilzing en Mart Wilzing (Gaatze Postma).

Gele kaarten: Mart Wilzing en Sven Jaegers.
Scheidsrechter: Dhr. G. Meijer (Groningen)