• Onstwedder Boys verliest thuis van FC Assen
28 september 2024

De eerste thuiswedstrijd in de competitie leverde voor Onstwedder Boys een flinke domper op. De ploeg van trainer Harold Molanus was niet opgewassen tegen FC Assen, dat verdient met 0 – 3 won en na twee wedstrijden nog geen puntverlies heeft geleden.

Bij Onstwedder Boys baart vooral het aantal geblesseerden zorgen. Gerko Scheper traint wel weer mee, maar het duurt nog even voordat de spits weer wedstrijden kan spelen. Afgelopen week is Marcel Paans aan zijn schouder geopereerd en daarmee de komende maanden niet inzetbaar. Rutgert Tipker viel geblesseerd uit tijdens de training en was vandaag ook niet inzetbaar. Lichtpuntje is wel dat Harm Visser afgelopen week weer heeft meegetraind.

Onstwedder Boys begint wel goed aan de wedstrijd. Na zeven minuten spelen gaat Jarno Sterenborg goed door en omspeelt keeper Jarno Damhuis van FC Assen, maar zijn voorzet wordt door een verdediger van de ploeg uit Drenthe uit de doelmond weggewerkt. De eerste mogelijkheid voor FC Assen is meteen raak. Na een kwartier spelen wordt een harde voorzet vanaf de rechterkant bij de tweede paal door Alessandro Hut binnen geschoten: 0 – 1. Twee minuten later wordt een fout in de verdediging van Onstwedder Boys door de Assenaren afgestraft. In eerste instantie kan Rein Koudstaal nog redding brengen, aar het is Jasper Wiebing die vervolgens van dichtbij de 0 – 2 kan maken. Daarna probeert Onstwedder Boys terug te komen in de wedstrijd. Uit een corner schiet Gerben Meems op het doel van FC Assen, maar zijn schot wordt geblokt. Sem Nieuwenhuis krijgt nog een mogelijkheid, maar schiet net naast.

FC Assen kan voor rust de wedstrijd al beslissen, maar spits Alessandro Hut probeert vrij voor het doel van de Boys met een hakbal te scoren, hetgeen helemaal mislukt en zo komt Onstwedder Boys goed weg. Kort voor rust schiet Sem Nieuwenhuis de bal tegen de lat en gaat in de rebound een kopbal van Jarno Sterenborg net over het doel. Rein Koudstaal moet nog een keer redding brengen op een inzet van Matthijs Slomp, terwijl namens FC Assen Ian Norde en Dinand Post in kansrijke positie de bal over en naast zien gaan. De rust wordt bereikt met een 0 – 2 tussenstand.

In de tweede helft duurt het even voordat er voor één van de doelen iets valt te beleven. Na een kwartier spelen moet Rein Koudstaal in actie komen op een hard schot van één van de aanvallers van FC Assen. In tweede instantie heeft hij de hand op de bal, waarna Alessandro Hut de bal in het doel schiet. De goed leidende scheidsrechter van Vugt keurt het doelpunt af, waarna er een opstootje ontstaat en Sven Jaegers een gele kaart krijgt. FC Assen blijft de meest gevaarlijke ploeg en Rein Koudstaal wordt nog een aantal keren op de proef gesteld. De keeper van Onstwedder Boys is deze middag één van de beteren bij de thuisploeg en reageert telkens prima. In de laatste twintig minuten dringt Onstwedder Boys aan. Anne Wilzing is dichtbij een doelpunt, maar zijn eerste inzet wordt gekeerd door keeper Damhuis, terwijl even later een tweede poging via de lat net over gaat. Een schot van Jarno Sterenborg wordt eveneens door de keeper van FC Assen tot corner verwerkt. De laatste mogelijkheid is voor Gerben Meems, maar zijn inzet gaat naast. In de vijfde minuut van de extra speeltijd weet invaller Christian Trijbels na een snelle tegenaanval nog de 0 – 3 te maken.

Op de overwinning van FC Assen viel weinig af te dingen deze middag. Komende zaterdag reist Onstwedder Boys af naar Beilen, waar om 14.30 afgetrapt wordt tegen Fit Boys, dat na twee wedstrijden bovenaan staat.

Opstelling: Rein Koudstaal, Nick Wagenaar, Sven Jaegers, Martin Strockmeijer (Luc Nieuwenhuis), Ricardo Buitelaar (Michel Beikes), Gerben Meems, Sem Nieuwenhuis, Gaatze Postma, Jarno Sterenborg, Anne Wilzing en Mart Wilzing (Harm Visser).

Gele kaart: Sven Jaegers
Scheidsrechter: Dhr. S. van Vugt (Hommerts)