• Knappe overwinning van Onstwedder Boys in Beilen
5 oktober 2024

Op een zonovergoten Sportpark Noord-West in Beilen heeft Onstwedder Boys zaterdagmiddag een knappe overwinning behaald op Fit Boys. Na een ruststand van 0 – 1 werd het een zwaar bevochten 1 – 2 voor de Onstwedders. Na drie westrijdrondes is alleen CEC er in geslaagd om de volle buit van negen punten binnen te halen. De Boys zijn met zes punten ook goed aan de competitie begonnen.

Het was deze middag even puzzelen voor interim coach Gerrie Koster. Naast de bekende blessures (Gerko Scheper en Marcel Paans), waren ook om verschillende redenen Rutgert Tipker en Gerben Meems vandaag niet beschikbaar. Hierdoor was er weer een basisplaats voor Luc Nieuwenhuis. Fit Boys miste vorig seizoen op een haar na de nacompetitie en is dit seizoen van plan om mee te doen om het kampioenschap

Onstwedder Boys begint goed aan het duel dat onder leiding staat van scheidsrechter Mulder. Na zes minuten spelen wordt een vrije trap vanaf rechts voor het doel van Fit Boys gebracht. De bal wordt doorgekopt, waarna Jarno Sterenborg van dichtbij kan scoren. Tot verbazing van velen (vooral de aanhang van de Boys) vlagt de grensrechter voor buitenspel en gaat het doelpunt niet door. Even later is er een eerste mogelijkheid voor de thuisclub als Gerjan Hoogenberg de bal in de handen van Rein Koudstaal kopt. Fit Boys is vooral gevaarlijk via de behendige en snelle Lars Hilberts, die deze middag echter weinig geluk heeft met zijn acties.

Hilberts krijgt na twintig minuten spelen een mogelijkheid als hij zijn tegenstander passeert en de bal vervolgens voorlangs ziet gaan. Onstwedder Boys komt hier goed weg. Kort daarop is Hilberts eerder bij de bal dan keeper Koudstaal, maar zijn inzet komt tot opluchting van de ploeg uit Onstwedde tegen de paal. Na balverlies op het middenveld gaat een schot van Daniel van der West via de handen van Rein Koudstaal net over het doel. Tien minuten voor rust komt Onstwedder Boys op voorsprong. Een corner vanaf de linkerkant komt bij Sem Nieuwenhuis, die vanaf rechts opnieuw de bal inbrengt, waarna Sven Jaegers met een fraaie volley weet te scoren: 0 – 1. Even later valt Gaatze Postma met een liesblessure uit en wordt vervangen door Robin Smit. Kort voor rust wordt de thuisclub nog één keer gevaarlijk. Een vrije trap vanaf een meter of twintig voor het doel van de Boys wordt door Lars Hilberts net over geschoten.

Onstwedder Boys begint prima aan de tweede helft. Na een paar minuten spelen krijgt Sem Nieuwenhuis een enorme kans op de 0 – 2, als hij een fraaie voorzet van Anne Wilzing van dichtbij tegen keeper Niels van der West aan schiet. Kort daarop is het wel raak als opnieuw Anne Wilzing zijn tegenstander passeert, de bal voorzet en Nieuwenhuis bij de eerste paal inkopt. Lars Hilberts kan na een kwartier spelen de spanning terug brengen in de wedstrijd, maar oog in oog met Rein Koudstaal schiet de spits van Fit Boys net naast. Fit Boys heeft een overwicht in de tweede helft en komt op 1 – 2 als een voorzet van Hilberts door Gerjan Hoogenberg in het doel wordt geschoten. Rein Koudstaal is dit keer kansloos. Onstwedder Boys wordt nog een keer gevaarlijk via Jarno Sterenborg, maar Niels van der West kan redding brengen op de inzet van de aanvaller van Onstwedder Boys. In de slotfase blijft Onstwedder Boys knap op de been en lukt het Fit Boys niet om nog veel gevaar te stichten. Het centrum van de verdediging met Sven Jaegers en Martin Strockmeijer staat goed en geeft niets meer weg. De goed leidende scheidsrechter Mulder laat maar twee minuten extra voetballen en fluit daarna af. Zo eindigt het duel met een 1 – 2 eindstand. Tevredenheid alom in het Onstwedder Boys kamp. De ploeg uit Beilen zal ongetwijfeld meer hebben verwacht deze middag.

Komende zaterdag staat een derby op het programma, die nog maar zelden in competitieverband is gespeeld. Onstwedder Boys speelt dan op De Boskamp tegen Damacota uit Nieuwe Pekela. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Opstelling: Rein Koudstaal, Nick Wagenaar, Sven Jaegers, Martin Strockmeijer, Luc Nieuwenhuis, Ricardo Buitelaar, Sem Nieuwenhuis, Gaatze Postma (Robin Smit), Jarno Sterenborg, Anne Wilzing en Mart Wilzing (Lars Bekker).

Gele kaarten: Luc Nieuwenhuis en Nick Wagenaar.
Scheidsrechter: Dhr. Th. Mulder (Zuidlaren)