• Terug
  • Nieuws
  • Dodenherdenking 4 mei
4 mei 2024

Op zaterdag 4 mei wordt de traditionele dodenherdenking gehouden bij het oorlogsmonument op de Lougbrink aan de Hardingstraat.

We gedenken daar jaarlijks de gevallenen uit de Tweede Wereldoorlog en hen, die bij vredesmissies en andere oorlogssituaties zijn omgekomen.

Het is fijn om te weten dat jong en oud zich bij de herdenking betrokken voelen. We horen de namen van 24 oorlogsslachtoffers. Thiemen Huiting en Janna Wesseling, leerlingen van de Ubbo Emmius Scholengemeenschap, lezen een gedicht voor.

Een overdenking wordt gehouden door Geert Volders. Twee leerlingen van basisschool De Rank, Roos Bruggers en Yannick Roelfsema, leggen namens de Onstwedder bevolking een krans bij het monument. Ook namens de gemeente Stadskanaal en namens familie Haan zullen kransen worden gelegd.  

Een herdenking organiseren kost geld. Denk aan de kosten voor de bloemenkransen, de geluidsinstallatie en het muziekkorps. We zouden het bijzonder waarderen wanneer u een donatie daarvoor wilt doen op bankrekeningnummer NL53 RABO 0349 0549 59 t.n.v. Stichting Ocrea Onstwedde of ter plekke, in de gietijzeren pot aan het einde van het defilépad. Bij voorbaat onze hartelijke dank voor uw bijdrage. Zo blijft het mogelijk de dodenherdenking te organiseren.   

We zetten ons in om, 79 jaar na het einde van de oorlog, een waardige herdenking van de oorlogsslachtoffers te organiseren en hopen dat er veel mensen bij aanwezig zijn.

De aanvang is om 19.30 uur met passende koralen van korps Crescendo uit Wedde. “Opdat wij niet vergeten”.  

De leden van het 4-mei comité, 
Marcel Nijboer, Harjo Kiel en Chonda Luring

Foto: Onstwedde.info