• Terug
  • Nieuws
  • Dinsdag 8 oktober ging de Zonnebloem naar Frederiksoord!
10 oktober 2024

Dinsdag 8 oktober gingen 41 gasten met 6 vrijwilligers van de Zonnebloem afdeling Alteveer, Onstwedde en Vlagtwedde een dag naar Museum De Proefkolonie in Frederiksoord.

Toen we er om 10.30 uur arriveerden brak het zonnetje ook door en beleefden we met begeleiding van een gids van het museum een prachtige dag! Na de koffie met chocoladecake kregen we een rondleiding door drie zalen, met informatie over het ontstaan van de kolonie in 1818 en hoe de eerste vijf kolonisten gezinnen het er af brachten in Frederiksoord. Overal waren veel zitplaatsen, zodat iedereen het programma kon meedoen.

Om 13.00 uur stond een heerlijke uitgebreide lunch klaar en om 14.00 uur stapten we weer in de bus, waarbij de gids meeging in de bus om tijdens een rondtour een en ander te vertellen over de monumenten in Fredriksoord en richting Wilhelminaoord.

Nadat de gids weer was uitgestapt bij Museum De Proefkolonie vertrokken we huiswaarts, waarbij de chauffeur van bus maatschappij Deiman ons op informatieve en vermakelijke manier onderweg nog bezig hield. Tegen 16.00 uur waren we terug in Onstwedde.

De Zonnebloem afdeling Alteveer, Onstwedde en Vlagtwedde kan terugkijken op een geslaagde dag voor de 41 gasten.

Dit jaar staat er nog 1 activiteit op het programma: in november een gezellige middag met muziek en spel!

Fotoreportage