• Terug
  • Nieuws
  • ‘De muren hebben oren’ - deel 2
20 september 2024

In 2021 verscheen het Onstwedder oorlogsverhalenboek ‘De muren hebben oren’ met daarin 40 verhalen over oorlog en bevrijding in Onstwedde. In april 2025 verschijnt naar verwachting het tweede deel, met nog eens 20 uitgebreide verhalen.
 

Wie zijn de hoofdpersonen in het nieuwe boek?

6 – Leida Huiting woont in de Glethe, buiten het dorp. Maar toch blijft hun huis niet onbespied, terwijl er een joods gezin uit Amsterdam is ondergedoken…

7 – Geert Horlings, onderwijzer in hart en nieren aan de hervormde school. In een septembernacht in 1944 neemt zijn gelukkige leven een onverwachte, grote wending.

8 – Jan ten Have, jongste kind uit een groot gezin, waarvan vader al is overleden. Moeder runt met medewerkers de boerderij en iedereen moet zijn handen uit de mouwen steken.

9 – Albert Migchels woont op een boerderij op ‘Achterholte’. Vlakbij de boerderij vallen bommen. Ook andere spannende dingen maakt hij mee.

10 – Wupke Wilzing, boerendochter uit Smeerling. Zij is er bij in de nacht, dat een geallieerd toestel brandend in een weiland ligt. Het maakt grote indruk.
 

Volgende week stellen we meer hoofdpersonen aan u voor.

Foto: Chonda Luring