• Terug
  • Nieuws
  • Gelijkspel voor Onstwedder Boys
11 april 2015

Onstwedder Boys heeft zaterdagmiddag op de Boskamp verrassend een punt behaald tegen koploper ZZVV. Beide ploegen kwamen niet tot scoren, waardoor de eindstand 0 – 0 werd.

ZZVV begint goed aan de wedstrijd en zet Onstwedder Boys in het eerste kwartier onder druk. In de twaalfde minuut komt de bal uit een vrije trap gevaarlijk voor het  doel van de Boys, wordt aangeraakt door één van de spelers van ZZVV, maar doelman Rein Koudstaal en de lat brengen redding voor de ploeg uit Onstwedde. Even later krijgt ook Onstwedder Boys een goede mogelijkheid. Harm Visser kopt de bal door, waarna Robert de Vries in kansrijke positie de bal net naast het doel van ZZVV schiet.

De snelle Paul Bos is af en toe ongrijpbaar en krijgt na zo’n twintig minuten spelen een vrije trap mee op twintig meter van het doel. Joël Huiskes neemt de vrije trap en schiet de bal net langs de verkeerde kant van de paal. Aan de andere kant duikt Gerko Scheper gevaarlijk op voor het doel van de ploeg uit Zuidwolde, maar keeper Luuk Dorland weet net op tijd redding te brengen. De beste mogelijkheid voor ZZVV krijgt Paul Bos, als hij uitstekend wordt aangespeeld, maar helemaal vrijstaand de bal naast het doel van Onstwedder Boys schiet. Vlak voor rust krijgt Gerbrand Spaans nog een gele kaart van de goed leidende scheidsrechter Benjamins uit Emmen na een wilde actie tegen een speler van ZZVV.

Na rust komen Richard Orsel en Gerben Meems in het veld voor Peter Orsel en Harm Jan Wilzing, die beide al niet helemaal fit aan de wedstrijd waren begonnen. ZZVV zet Onstwedder Boys onder druk en krijgt een aantal mogelijkheden. De beste is voor Martijn Reining, wiens schot tegen de paal terecht komt.  Verder ontbreekt de scherpte bij de Zuidwolder spitsen, want schoten van afstand gaan naast of hoog over. Onstwedder Boys krijgt in de tweede helft nog twee mogelijkheden. Eerst gaat Richard Orsel goed door op rechts. Zijn schot wordt door keeper Dorland tot corner verwerkt. De beste kans is voor Harm Visser, die na zo’n twintig minuten spelen in de tweede helft goed doorgaat en de bal via de paal naast ziet gaan. ZZVV voert in de slotfase de druk op en krijgt in de extra tijd nog een uitstekende mogelijkheid. Het is Gerben Meems die namens Onstwedder Boys de bal nog voor de doellijn weet weg te schieten, na een goede aanval van de ploeg uit Zuidwolde.

ZZVV zal de komende weken met Glimmen en De Weide af moeten rekenen als het gaat om het kampioenschap, terwijl Onstwedder Boys nog punten moet sprokkelen om de nacompetitie veilig te stellen.

Komende zaterdag speelt Onstwedder Boys de derby tegen SJS. In Stadskanaal wordt er om 14.30 ur afgetrapt.