• Terug
  • Nieuws
  • Onstwedder ploegers naar Bellingwolde
24 maart 2015

De landelijke oefenploegwedstrijd voor oldtimer tractoren, georganiseerd door de oude Tractoren en Motoren Vereniging (OTMV), wordt dit jaar gehouden op zaterdag 28 maart 2015 in Bellingwolde. Voor die dag hebben zich 80 deelnemers aangemeld, waaronder ook ploegers uit Onstwedde.

De wedstrijd wordt gehouden op het land van Maatschap Ten Have-Mellema aan de Parkweg. Het doel van de ploegwedstrijden is het bevorderen van het in stand houden en brengen van de restauratie van historische interessante landbouwwerktuigen. Tevens is door inschakeling van het wedstrijdelement het ploegen in de sportieve sfeer gekomen. Hierdoor is het wenselijk om een wedstrijdreglement te hebben en zodoende in verenigingsverband en daarbuiten mee te doen aan nationale- en internationale ploegwedstrijden. Het reglement is mede gebaseerd op de reglementen van Ploegvereniging Nederland en Society of Ploughmen, met respect voor de historische geschiedenis van het ploegen, die past bij de leeftijd van het materiaal.

De prijswinnaars mogen deelnemen aan het landelijk OTMV-kampioenschap. Ook de provinciale kampioenen nemen aan dit kampioenschap deel. De wedstrijd start om 11.00 uur met de traditionele openingsvoor door Annechien ten Have-Mellema en de toegang is gratis.