• Winst voor dames Onstwedder Boys
23 maart 2015

Zaterdag 21 maart traden de dames van Onstwedder Boys aan tegen vv Schoonebeek. De selectie bestond deze middag uit 15 speelsters, waaronder Jolien Meinds en Lotte Huls  van de C1. Net als vorige week werd er opnieuw een overwinning geboekt. De Drentse vrouwen werden met 4 – 1 verslagen.

Het hoofdveld waar op werd gespeeld was dramatisch; er zaten meer hobbels en bobbels in dan op een gemiddelde Poolse snelweg. Om 15.05 begon de wedstrijd. Al snel bleek dat Onstwedder Boys deze wedstrijd wel eens zou kunnen winnen. De Onstwedder dames waren sterker, fitter en sneller dan de meeste tegenstanders. Dit resulteerde in een aantal kansen in de beginfase voor Onstwedder Boys. Er werd veelvuldig de diepe bal naar de spitsen Lotte Huls en Nadine van der Laan gespeeld, maar helaas werd er ook geregeld afgefloten voor buitenspel . Na een mooie aanval via de goed spelende Elien Wubs kwam de bal bij Lotte, die doorspeelde op Nadine van der Laan. Deze keer stond Nadine een keer niet buitenspel en met een bekeken schot trapte ze de bal in de goal: 0 – 1.

Na deze voorsprong volgde al snel een nieuwe kans. Op de middenlijn werd Elien via een mooie pass van Lotte de diepte ingestuurd. Elien, die met haar snelheid ook een goeie carrière op de 100 meter sprint had kunnen hebben, liep iedereen er uit en met een snoeihard schot belande de bal in de rechterkruising: 0 – 2.

Vlak voor rust viel ook nog de 0 - 3 doordat Elien op de rechterkant goed de achterlijn opzocht en de bal teruglegde op Nadine. Die hierdoor haar tweede goal van de middag kon maken. In de rust was coach Mete  redelijk tevreden.  Wel moest er beter op buitenspel gelet worden.

In de tweede helft ging de ploeg uit Onstwedde door met het creëren van mooie aanvallen. Zo werd Lotte goed de diepte ingestuurd door Marjan, maar 1 op 1 met de keeper (wat normaal gesproken een makkie is voor Lotte) ging de bal er nu niet in. Kort daarna werd het toch nog 0 - 4 door opnieuw Nadine van der Laan.

Nadine en Lotte werden hierna gewisseld en met Nathalie en Elien (die even hadden mogen uitrusten op de bank) ging de wedstrijd verder met twee nieuwe spitsen. In de tweede helft is Schoonebeek slechts twee keer in de buurt van het Onstwedder doel geweest. De eerste keer kon door een goede redding van inval-keepster Jacquelien Maarsingh een doelpunt voorkomen worden. De tweede keer maakte Melissa Hulzebos een lichte overtreding in het 16-meter gebied, waardoor Schoonebeek een penalty kreeg.  Schoonebeek wist deze strafschop te benutten en zo eindigde de wedstrijd in een mooie 4-1 overwinning voor de Onstwedder Boys.

Komende zaterdag spelen de dames opnieuw een uitwedstrijd. Dan is KZC’08 (Klazienaveen Zwartemeer Combinatie) de tegenstander.