• VCO Dames dichtbij kampioenschap
21 maart 2015

De dames van VCO '72 hebben vrijdagavond uitstekende zaken gedaan in Emmen. Tegen concurrent Emmen '95 D5 werd een keurige 4 - 0 overwinning behaald, waardoor de ploeg uit Onstwedde met nog drie wedstrijden te gaan nog steeds een ruime voorsprong heeft op de nummer twee in de poule.

Twee weken geleden was er thuis ook al met 4 - 0 van Emmen gewonnen. Na een gelijk opgaand begin in de eerste set, trok VCO '72 de set uiteindelijk met 16 - 25 naar zich toe. De tweede set leek naar de dames uit Emmen te gaan, die in de slotfase een 23 - 20 voorsprong wisten te nemen. De VCO-dames kwamen echter sterk terug en de set werd met vijf  punten op rij alsnog in Onstwedder voordeel beslist: 25 - 23.

In de derde set slaagde Julia Mulder er in met een serie prima services om een duidelijke voorsprong te nemen. De VCO-dames kwamen niet in de problemen en wonnen ook deze set met 25 - 12. In de vierde set slaagden de Onstwedder dames er opnieuw in om telkens op voorsprong te komen en ook deze laatste set werd in winst omgezet: 25 - 22.

Komende zaterdag spelen de dames weer thuis. Om 17.00 uur is Volco D5 uit Ommen de tegenstander.