• VCO Dames 1 wint ook van Emmen
10 maart 2015

Afgelopen zaterdag was dan eindelijk de langverwachte wedstrijd tegen Emmen, de nummer twee van de ranglijst. VCO ’72 op een keurige eerste plaats met 68 punten uit 16 wedstrijden en Emmen met evenveel wedstrijden en 61 punten. Na een lange en spannende eerste set, die de VCO-Dames met 30 - 28 wisten te winnen, ging het daarna een stuk eenvoudiger en wonnen de Dames met 4 - 0. Hierdoor hebben de dames met nog vijf wedstrijden te gaan nu negen punten voorsprong op de nummer twee.

Trainer/Coach Mick Veldhuis wilde dat de dames lekker gingen volleyballen en genieten van al het publiek dat op de banken zat. Nou is De Bast een lastige horde voor alle tegenstanders van dames 1, er werd dit seizoen in acht thuiswedstrijden tot nu toe nog maar één setje verloren.

De eerste set leek het er niet op dat VCO ging winnen. Eerst ging het nog gelijk op maar het was Emmen dat een gat wist te slaan van maar liefst vijf punten. Met 13-18 op het scorebord moest er iets gaan gebeuren. Langzamerhand kwam iedereen beter in de wedstrijd en gingen de zenuwen weg. Het werd superspannend! Setpoints over en weer maar ineens was het raak, 30-28!

De spanning was er af. Emmen geknakt door het verlies, had de tweede set niks meer in te brengen. Ondertussen leek Hilde Spaans vandaag wel twee meter. Ze blokkeerde werkelijk elke bal van Emmen. De set ging vrij eenvoudig naar VCO'72: 25-14. De derde set ging ook goed, al was het geen walk-over zoals de tweede set. Toch werd er vrij eenvoudig gewonnen met 25-17. Julia
Mulder zorgde met een aantal harde smashes voor de nodige punten. Ook was de spelverdeling door Anniek Elzen prima verzorgd.

De overwinning en vier punten waren nu al binnen. Emmen knokte in de laatste set nog voor wat het waard was, terwijl bij VCO slordigheden in het spel slopen. Opnieuw liep de achterstand op naar vijf punten. Aan het einde van de set ging het weer beter lopen. De opslagen gingen goed en de ploeg uit Onstwedde kon weer terug komen. Het bleef spannend tot op het einde. Op 26-25 was het dan eindelijk raak. Een mooie set-up van Anniek werd goed afgemaakt door Miriam Kruiter: 27-25. Uiteraard was iedereen erg blij met deze punten en werd ook het massaal opgekomen publiek bedankt voor de ondersteuning.

Komende zaterdag is de uitwedstrijd tegen Olhaco Dames 3 uit Hoogeveen.