• Terug
  • Nieuws
  • Zorggroep Meander dichter bij onderwijs
23 februari 2015

Zorggroep Meander, Noorderpoort Beroepsonderwijs Stadskanaal, Drenthe College Emmen, gemeente Vlagtwedde en kenniscentrum Calibris ondertekenen donderdag 5 maart de samenwerkingsovereenkomst van Het Borg Westerwolde-Kloosterheerd Gilde.

Met hun handtekening onderstrepen de partijen het belang van dit Gilde. Dankzij Het Borg Westerwolde-Kloosterheerd Gilde kunnen er jaarlijks in totaal 24 studenten van Noorderpoort en Drenthe College de opleiding Helpende Zorg & Welzijn niveau 2 volgen binnen de locaties Borg Westerwolde en Kloosterheerd van Zorggroep Meander Meerwaarde

Het concept GildeLeren is volgens het succesvolle model: meester-gezel leren. Het Borg Westerwolde-Kloosterheerd Gilde is één van de 10 Gildes in Nederland. De studenten volgen hun onderwijs niet op school, maar krijgen les van docenten binnen de muren van de zorginstelling. De docenten zijn dagelijks op de locaties waar ze samen met werkbegeleiders van de afdelingen zorgdragen voor de begeleiding en beoordeling van de studenten. Vier dagen per week zijn de studenten in de praktijk aan het leren.

Zorggroep Meander is sponsor van Onstwedde.info

Zorggroep Meander