• Terug
  • Nieuws
  • Verbouw praktijk dokter de Kroon
17 februari 2015

Op woensdag 18 februari 2015 staan er verhuiswagens voor de deur van Dorpsstraat 25 te Onstwedde.Op die dag verhuizen dr de Kroon en zijn vrouw naar Vlagtwedde. De praktijk blijft op zijn plaats.  

Het woongedeelte van het pand wordt in de komende maanden bij de praktijk getrokken. Dit is nodig om meer ruimte te scheppen voor de uitgebreidere taken die een huisartsenpraktijk tegenwoordig moet uitvoeren. Er komen 3 spreekkamers bij.

Deze verbouwing is de uitkomst van een hele zoektocht die al in 2008 is begonnen en waarbij we veel verschillende mogelijkheden hebben bestudeerd. We waarderen daarbij de bijdrage van veel mensen die met ons mee dachten (o.a. Bouwbedrijf Fennema en Bouwkundig Ontwerpburo Wilzing). Uiteindelijk is het huidige plan overgebleven, waarmee we hopen tot aan mijn pensioen uitstekende huisartsgeneeskundige en farmaceutische zorg te kunnen blijven leveren.

Nadat nieuwbouw was afgeblazen hebben we via een collega en onze farmaceutische leverancier de naam doorgekregen van een architect die in Noord Nederland ongeveer 15 huisartspraktijken heeft ontworpen en laten bouwen. Onder andere ook het dokterspand in Vlagtwedde. We moesten wel andere plannen maken dus met hem zijn we in zee gegaan. Hij heeft 1 beding gesteld: hij wil met de aannemer en installateur werken met wie hij al jaren samenwerkt. Dat hebben we maar geaccepteerd. Vandaar dat de lokale talenten nu nog niet ingeschakeld worden, wat ik wel jammer vind.

Het kan dus voorkomen dat u tijdens de spreekuren lawaaioverlast zult ervaren of dat u op andere manieren ongemak zult bemerken. We hopen op uw begrip en gaan er van uit dat we over niet al te lange tijd een mooi pand hebben waarin iedereen met plezier zal  werken.

J. de Kroon