• Terug
  • Nieuws
  • Bevrijdingsoptocht in Alteveer
16 februari 2015

5 mei bevrijdingsoptocht in Alteveer

70 jaar bevrijding! Om dit te vieren vindt op 5 mei 2015 weer een bevrijdingsoptocht plaats in Alteveer. Naast wagens zullen er ook oude legervoertuigen en versierde fietsen meerijden in de optocht. De officiële opening vindt plaats op het evenemententerrein/ijsbaan aan de Veenhofsweg op 5 mei 2015 om 10.00 uur. Vervolgens vertrekt de stoet voor een ronde door het dorp en de buitengebieden waarna de optocht rond 15.30 uur zal arriveren bij de Drijscheer. Hier worden de deelnemende wagens en voertuigen opgesteld op het grasveld achter de Drijscheer en is er gelegenheid voor een het nuttigen van een hapje en een drankje in de Drijscheer en bij de snackkar van “’t Stoepje”. De prijsuitreiking vindt om 16.00 uur plaats in de Drijscheer.

Ook meedoen? Op de fiets, een oldtimer brommer of motor, met uw legervoertuig? Of met uw vereniging, stichting, straat een kar bouwen? Behalve inwoners uit Alteveer zijn ook inwoners uit Onstwedde en omgeving van harte welkom om deel te nemen aan de optocht. Download het inschrijfformulier en lever deze (ingevuld en ondertekend) vóór 1 april in bij Marjanne Dijkstra, Beumeesweg 182A. Aanmeldingen van fietsers, brommers en motoren moeten vóór 1 mei ingeleverd zijn op bovenstaand adres.

De bevrijdingsoptocht wordt dit jaar georganiseerd door groep enthousiaste inwoners van Alteveer die opereren onder de naam “Organistie Bevrijdingsoptocht Alteveer 2015”. De voorbereidingen voor het bouwen van de karren zijn inmiddels in volle gang. 

Voor meer informatie kunt u ook kijken op Facebook.

Download het inschrijfformulier