• Terug
  • Nieuws
  • Nieuwbouwplannen De Zijlen
12 februari 2015

Woensdagavond vond de inloopavond over de nieuwbouwplannen van De Zijlen plaats in De Bolster in Onstwedde.

Tijdens de avond werden de nieuwbouwplannen voor de Landlaan aan buurtbewoners gepresenteerd.

Ongeveer 70 buurtbewoners waren tijdens de avond aanwezig.

De Zijlen wil graag een nieuwe locatie bouwen aan de Landlaan in Onstwedde. Het gaat om het gebied tussen het zwembad en de Jensinghelaan. De nieuwbouw is nodig als vervangende huisvesting voor mensen met een verstandelijke beperking die nu wonen in De Woldstee. De Woldstee voldoet echter niet meer aan de eisen van deze tijd, vandaar dat we voor de bewoners zoeken naar een nieuwe woonlocatie. Wij denken deze gevonden te hebben aan de Landlaan.

De Zijlen wilde eerst met omwonenden kennis maken en in gesprek. Dat gebeurde gisteravond. Vanuit De Zijlen is het bouwplan gepresenteerd. Er waren maquettes en plattegronden aanwezig om het inzichtelijk te maken.  Reacties waren vooral heel positief. De bezoekers vonden het er mooi uitzien. Ook waren ze blij dat het laagbouw is en dat er weer een bestemming is voor de grond. Tevens gaven de buurtbewoners tips die De Zijlen meeneemt bij de verdere uitwerking. Bijvoorbeeld tips over de inrij- en uitrijruimte van de bus, de grootte van de schuur en de ligging van de parkeerplaatsen.

De Zijlen verleent diensten, zorg en ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking op verschillende locaties verspreid over de hele provincie.