• Terug
  • Nieuws
  • Tribune in Sporthal De Bast
10 januari 2015

VCO’72 heeft sinds deze week een tribune. Een lang gekoesterde wens gaat invervulling.

Na de oplevering van de nieuwe sporthal waren de sportverenigingen in de veronderstelling dat er ook een tribune met 100 zitplaatsen zou worden gerealiseerd. Dit was helaas niet de praktijk. Er was een lange bank geplaatst waar men op kon zitten. De toeschouwers hadden echter door het hekwerk voor de bank weinig zicht op de verrichtingen op de sportvloer. Gelukkig waren er wel op korte termijn stoelen aanwezig waar het publiek op kon zitten. Deze waren beschikbaar gesteld door een sport-/volleyballiefhebber.

De sportverenigingen, en vooral VCO’72, waren hier zeer tevreden mee. Vanaf 2014 neemt de publieke belangstelling voor de volleybalwedstrijden van de jeugd, Dames 1 en Heren 1 op zaterdag enorm toe. Alle stoelen zijn bezet en daarnaast moeten nog heel veel toeschouwers staan. Tijdens de laatste vergaderingen van VCO’72 kwam wederom de vraag of er een mogelijkheid was om alle toeschouwers ook een zitplaats te bieden.

Herman Mulder (voorzitter VCO’72), is zelf op zoek gegaan naar een kleine tribune om dit te verwezenlijken. En ja hoor, begin december had hij via internet iets gevonden. Na wat mailverkeer zijn Aike Wilzing en Herman Mulder vorige week naar Gorinchem gereden om deze tribune op te halen. Na 2 uur gesleuteld te hebben was de tribune ontmanteld en lag in de bus, die voor deze klus beschikbaar was gesteld door Autobedrijf van Staalduinen. Op de eerste zaterdag van dit jaar hebben een aantal vrijwilligers waaronder Henk Kip, Jaap Wubs, Gerard Koerts, Aike Wilzing en Herman Mulder de tribune in de sporthal weer gemonteerd. En het resultaat mag er zijn. Twee mooie, solide tribunes die plaats bieden aan 48 toeschouwers.

Ocrea heeft aangeboden een groot deel van de kosten voor haar rekening te nemen. Een geweldig gebaar!