• Terug
  • Nieuws
  • 50-jarig jubileum Vakantiespelweek
11 augustus 2012

De jaarlijks terugkerende Vakantiespelweek in Onstwedde staat weer voor de deur. In de laatste week van de vakantie (27 t/m 31 augustus) vermaken de basisschoolkinderen uit Onstwedde zich weer een week lang met allemaal verschillende activiteiten rondom een bepaald thema. Dit jaar is er sprake van een record aantal deelnemende kinderen en zal de week extra feestelijk zijn vanwege het 50-jarig jubileum. De succesvolle Spelweek wordt begeleid door ongeveer 70 enthousiaste jonge vrijwilligers.

Thema
Vanaf oktober vorig jaar is het bestuur van Stichting Vakantiespelweek Onstwedde (SVO) met de voorbereidingen voor de Spelweek van dit jaar begonnen. Brainstormen over verschillende thema’s, uiteindelijk een thema kiezen en rondom dit thema de dagen op een toepasselijke wijze invullen. Het thema van dit jaar is: De wereld rond! Op de 5 verschillende dagen zal er elke dag een ander werelddeel (Afrika, Europa, Azië, Oceanië en Amerika) centraal staan. Deze dagen zijn net als elk jaar gevuld met allerlei spannende, leuke, leerzame en sportieve activiteiten.

Record aantal deelnemende kinderen
Ook dit jaar stroomden de aanmeldingen weer in een hoog tempo binnen. Aan de Spelweek zullen dit jaar maarliefst 230 kinderen meedoen, een absoluut record. Elk jaar wordt de Spelweek weer in goede en veilige banen geleid door veel enthousiaste en sportieve leiding. Jongeren van 15 jaar en ouder kunnen zich via de website van de vakantiespelweek nog steeds aanmelden als leiding. Ook voor hen belooft het weer een bijzondere, leuke en gezellige week te worden.

Jubileum
Dit jaar viert de Vakantiespelweek haar 50-jarig jubileum! De week zal daarom extra feestelijk zijn. Op elke dag zal er met een activiteit of een spel iets naar voren komen wat met het 50-jarig jubileum van Vakantiespelweek Onstwedde te maken heeft.

Om alvast in de stemming te komen en voor de nieuwsgierige kinderen en ouders; neem snel een kijkje op de website van de Vakantiespelweek! Ook stelt het bestuur zich op de site voor aan de ouders & kinderen.

Website Vakantiespelweek