• Terug
  • Nieuws
  • Glasafval? In (!) de glascontainer
24 december 2014

Gezelligheid, kerstdagen, oud- en nieuw. Het zijn van die begrippen die bij elkaar horen. En daar kunnen gerust aan worden toegevoegd: eten en drinken en goede voornemens.

Helaas leveren de overblijfselen van met name de alcoholische versnaperingen al enkele jaren een probleem op. Het gaat dan om het probleem op de parkeerplaats van de C1000 (binnenkort Coop), daar waar glas in verschillende kleuren in glascontainers kan worden gegooid, tenminste.... als de containers leeg zijn.

Tijdens de feestdagen wordt er meer geconsumeerd waardoor er ook meer (glas)afval is. Ondanks dat er meer glasafval is heeft de inzamelaar van het glasafval door al de feestdagen minder tijd om alle containers op tijd leeg te halen. Logisch gevolg is een volle glasbak. En als de container vol is past er gewoon geen glas meer in.

Wilt u, wanneer de glascontainer vol is, uw glas even weer mee terug naar huis nemen en op een later tijdstip in de container storten? Dit is voor u een kleine moeite en de omgeving van de glascontainer blijft dan veilig en netjes en niemand hoeft de rommel op te ruimen. Enne.. dat geldt niet alleen tijdens de feestdagen maar het hele jaar door! Want glas dat niet meer in de container past hoort er zeker niet naast of voor!

Bij de foto's: zo hoort het... en zo niet!