15 december 2014

Twee keer per jaar overlegt dorpsbelangenorganisatie Ocrea met de gemeente. In dit overleg komen allerlei zaken aan de orde die de leefbaarheid in het dorp betreffen. U kunt hierbij denken aan het voortbestaan van het zwembad, de kwaliteit van de wegen en de groenvoorzieningen of de vervallen panden in het dorp, de zogenaamde 'rotte kiezen'. In het laatste overleg met de gemeente heeft Ocrea de toestand van de speeltuin aan de Landlaan aan de orde gesteld.

Na het afbranden van het grootste speeltoestel afgelopen zomer, ligt het speeltuintje er troosteloos bij. Gezien de vele kinderen die hiervan gebruik maken, is er actie nodig.

Wethouder Plieger gaf namens de gemeente aan dat de gemeente in principe geen geld heeft voor nieuwe speeltoestellen. Ocrea heeft aangegeven door middel van bijvoorbeeld vrijwillige inzet of het leveren van materialen zich hard te willen maken voor het opknappen van de speeltuin. De gemeente heeft positief gereageerd op dit aanbod en onderzoekt nu wat er mogelijk is.

Hierover zal begin volgend jaar meer duidelijkheid komen. Zodra meer bekend is, wil Ocrea in overleg met omwonenden een plan maken om het speeltuintje weer op te knappen.