• Sneu verlies voor Onstwedder Boys
29 november 2014

Onstwedder Boys is er zaterdagmiddag op De Boskamp niet in geslaagd de nederlagenreeks een halt toe te roepen. Hoewel de Boys vijf minuten voor tijd nog met 2 - 1 voor stonden, scoorde tegenstander Fit Boys uit Beilen twee keer in twee minuten en ging zo met de winst aan de haal. Onstwedder Boys staat hierdoor nu op de voorlaatste plaats met acht punten uit elf wedstrijden.

De ploeg uit Drenthe begint goed aan de wedstrijd en krijgt in het begin twee goede mogelijkheden om de score te openen. Keeper Rein Koudstaal redt echter bekwaam. Na twintig minuten spelen krijgt Onstwedder Boys de beste kans uit de eerste helft. Rutgert Tipker kan alleen op het doel van Fit Boys afgaan, maar zijn inzet wordt door keeper van het Reve gestopt. Na een half uur spelen is het Fit Boys dat op voorsprong komt. Aanvoerder Ruud Seubring schiet de bal vanaf de rand van het strafschopgebied met een halve omhaal onhoudbaar voor Rein Koudstaal in de kruising. Een schitterend doelpunt van de gasten, die de voorsprong tot de rust weten vast te houden.

In de tweede helft probeert de ploeg van trainer Fokke de Jonge meer druk te zetten. Na drie minuten spelen kan B-junior Gerko Scheper doorgaan na een fout in de Beiler defensie. Zijn schot is onhoudbaar voor de keeper van Fit Boys: 1 - 1. Even later krijgen zowel Scheper als Chris Strockmeijer een grote kans op de 2 - 1, maar via een verdediger van Fit Boys gaat de bal naast.

In de 70e minuut krijgt Onstwedder Boys een strafschop, omdat Harm Visser in het strafschopgebied na een goede aanval over rechts opzichtig aan zijn shirt wordt getrokken. Visser neemt de strafschop zelf en schiet de Boys naar een voorsprong. Een inzet van Gerwin de Wijk gaat vijf minuten voor tijd net naast, waarna even later Onstwedder Boys de bal uit een corner niet weg weet te werken uit het eigen doelgebied en Tim Seubring de bal van dichtbij binnen kan schieten.

Omdat de Boys verdedigend niet goed ingrijpen is het een minuut later opnieuw raak als wederom Tim Seubring in stelling wordt gebracht en hij helemaal vrijstaand de winnende treffer voor Fit Boys maakt. Ondanks een goede tweede helft blijven de Boys zo opnieuw met lege handen staan.

Komende zaterdag is in Hoogeveen het hooggeplaatste De Weide de volgende tegenstander. De aftrap is om 15.00 uur.