• Revanche voor VCO '72 Dames 1
28 november 2014

De afgelopen twee weken speelden de dames van VCO '72 twee keer tegen Klaverblad/Quinto Dames 1 uit Westerbork. Nadat de wedstrijd in Westerbork met 3 - 1 verloren was gegaan, nam de ploeg uit Onstwedde in de thuiswedstrijd revanche en won overtuigend met 4 - 0. VCO '72 Dames 1 staat nu op de tweede plaats met twee punten achterstand op koploper Emmen.

In de eerste set speelde de ploeg van trainer/coach Mick Veldhuis goed en met zelfvertrouwen. Na een aarzelend begin ging, mede dankzij de spelverdeling van Anniek Elzen, de aanval steeds beter lopen. De Onstwedder dames wonnen de eerste set dan ook met 25 - 20.

Ook de tweede set verliep prima. Daniek Hilverts kwam in het veld voor Julia Mulder. VCO'72 liep snel uit naar een grote voorsprong en won de set met 25 - 17.

In de derde set waren de rollen omgedraaid. De jonge ploeg van Quinto ging steeds beter spelen, terwijl bij de ploeg uit Onstwedde het duidelijk minder liep. Na een achterstand van 16 - 20 en 18 - 23 kwamen de VCO-dames toch terug. Paulien Baas bracht als libero de bal steeds goed bij het net, terwijl Miriam Kruiter aanvallend goed bediend werd en niet was af te stoppen. Zo werd de achterstand omgebogen in een voorsprong en was het op het eerste setpoint gelijk raak: 26 - 24.

In de vierde set kwam Julia weer terug in het veld in plaats van Diana Wilzing. De set verliep prima voor de VCO-dames. De pass kwam goed, de spelverdeling  eveneens en Miriam en Hilde Spaans wisten aanvallend weer de nodige punten binnen te slaan. Bij Quinto was het geloof in eigen kunnen weg en zo ging ook deze set naar VCO '72: 25 - 16.

De eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 6 december. De dames spelen dan om 17.00 uur in De Bast tegen Thriantha D3 uit Schoonebeek.