• Terug
  • Nieuws
  • Nipt verlies voor VCO Heren 1
17 november 2014

fgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen VEB uit Borger op het programma. Wederom  een grote uitdaging voor de volleyballers uit Onstwedde tegen de nummer 3 uit de competitie. Nadat de ploeg uit Onstwedde de eerste twee sets had gewonnen, trok VEB toch nog met 3 - 2 aan het langste eind.

De volleyballers uit Onstwedde begonnen met Gerard Koerts, Marcel Huisman, Werner Wessels, Herman Mulder, Martin Lantinga en Tom Wagenaar in de basis. De eerste set begon zeer voortvarend en werd er zeer goed gevolleybald. De eerste set werd dan ook verrassend met 19-25 gewonnen. Aan het einde van de set kreeg Martin Lantinga een blessure, waardoor Roelof Migchels in de tweede set in de basis begon. Wederom gingen de VCO-heren  voortvarend van start. Aan het einde van deze set begon VEB wel steeds meer grip op de wedstrijd te krijgen. Uiteindelijk werd de set toch nog door de Onstwedders gewonnen met 23-25.

In de derde en de vierde set begon VEB goed te volleyballen en had VCO geen antwoord op het goede aanvalsspel van de ploeg uit Borger. Beide sets werden dan ook ruim verloren, met respectievelijk 25-12 en 25-15.

Er moest dus een vijfde set gespeeld worden. Lang ging het gelijk op in deze beslissende set. Uiteindelijk ging de winst met minimaal verschil naar VEB, dat deze set met 15-13 wist te winnen. Wel heel jammer, omdat dit al de derde vijfsetter was in de competitie en al deze vijfsetters met twee punten verschil door VCO '72 werden verloren.

"We hadden na de eerste twee sets gehoopt op een overwinning, maar toch zijn we ook wel weer blij met de twee punten. Een beetje een dubbel gevoel", aldus aanvoerder Herman Mulder.

De volleyballers van VCO '72 hebben nu twaalf punten uit zeven wedstrijden. Aanstaande zaterdag spelen de heren om 19.00 uur thuis tegen Extudiantes, een ploeg afkomstig uit de stad Groningen.