• Terug
  • Nieuws
  • Voedselpakketten actie Belarus update
6 november 2014

Al een aantal jaren vragen de vrijwilligers van de Stichting Rusland Kinderhulp, uw aandacht voor deze actie. 

Het is bedoeld voor uw vrienden, allerarmsten en mindervaliden in Wit-Rusland (Belarus). Het is in Nederland crisis, maar zoveel te meer geldt dit voor Wit-Rusland. Wanneer je in Nederland 800 euro ontvangt, krijg je daar 80 euro, terwijl de meeste producten net zo duur zijn als in Nederland. Ook geldt daar: geen werk, geen geld.

Voorzieningen zin er niet en het land zit nog steeds onder dictatuur. Nu staat de winter weer voor de deur. Helpt u mee en wilt u een pakket voor uw rekening nemen of een gedeelte daarvan? Natuurlijk mag u meerdere pakketten voor uw rekening nemen. Wilt u een pakket sturen naar het gezin waarmee u contact heeft, dan kan dat alleen wanneer het kind , dat bij u was, nog geen 18 jaar is. Dit komt door de strenge wetgeving in Wit-Rusland. Ook mag er maar één pakket aan een gezin worden geschonken. Voor de geadresseerde pakketten is nodig dat u naam/adres/telefoonnummer en uw eigen gegevens aan de vrijwilligers doorgeeft.

Kent u mensen in uw familie-, werk- of kennissenkring, waarvan u weet dat zij ook graat iets willen doen voor Belarus, geef het dan door.

Voorgaande jaren mochten de vrijwilligers veel pakketten in ontvangst nemen. Een gezegende actie! Wacht u niet met uw bestelling. U kunt de mensen in Wit-Rusland door uw hulp aan de naaste een beetje 'warmte' geven.

U bestelling wordt genoteerd, zodra de betaling binnen is. het aantal pakketten x 20 euro kunt u overmaken op rekening NL69RABO3632423385 t.n.v. voedselpakketten Wit-Rusland (D. Bessembinders).

Het handigst is om een email te sturen met het aantal, dat u wilt schenken. Tot uiterlijk 30 december 2014 kunt u uw bestelling doorgeven!

Gina Huitsing
T (0599) 454530
e-mail

Dineke Bessembinders
T (0599) 332239
e-mail