• Terug
  • Nieuws
  • De Kolibri viert 45-jarig bestaan
15 oktober 2014

Vogelvereniging De Kolibri Onstwedde/Alteveer werd opgericht in 1969 en viert dit jaar dus het 45-jarig bestaan. Dat gebeurt met een speciale jubileumshow in dorpshuis De Drijscheer aan de Beumeesweg in Alteveer van donderdag 13 tot zaterdag 15 november 2014.

,,De vereniging maakt deel uit van de overkoepelende Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers en telt bijna 50 leden’’, zegt Gerard Geertsema. Binnen het bestuur van De Kolibri vervult hij de functie van secretaris/ringencommissaris, de man bij wie de vaste pootringen voor de te kweken vogels kunnen worden besteld. Het bestuur bestaat verder uit voorzitter Jan Kalk en penningmeester Michiel Wubs.

De Kolibri heeft als doelstelling het promoten van de vogelsport in de breedste zin van het woord. Daarbij gaat het niet alleen om het houden van de gevederde vrienden, maar ook het gericht kweken van vogels op een zo hoog mogelijk niveau.

,,Een actieve vereniging’’, stelt Geertsema, ,,met in de geledingen zes jongere leden en één jeugdlid.’’ Trouwe leden ook, want dit jaar ontving Luit Klok de zogeheten herinneringsschaal ter gelegenheid van zijn veertigjarig lidmaatschap van De Kolibri. Een eer die M. Niezen in oktober 2013 ten deel viel.

De leden van De Kolibri komen eenmaal in de maand, met uitzondering van de zomermaanden, bij elkaar in De Drijscheer. ,,We nodigen niet zo vaak sprekers uit’’, weet Geertsema. ,,Wat we wel doen is dat we na het administratieve gedeelte van de vergadering, door leden meegebrachte vogel-DVD’s bekijken. Dat kan aanleiding geven tot het stellen van vragen, wat dan weer discussie uitlokt.’’

Ter gelegenheid van het 45-jarig bestaan wordt een prijsvraag gehouden. Daarvoor wordt voor in De Drijscheer een volière geplaatst met daarin verschillende soorten vogels, waarvan bezoekers de soortnamen mogen raden. ,,Ook voor leken aantrekkelijk’’, belooft Geertsema.

Alle informatie over vogelvereniging De Kolibri, bijvoorbeeld hoe u lid kunt worden, en de jubileumshow vindt u op de website.

Website