• Terug
  • Nieuws
  • Leon Smtih 3e tijdens judo toernooi
30 september 2014

De judoka’s van Judo Ryu uit Muntendam kwamen afgelopen weekend op de mat bij het sterk bezette toernooi Groninger city of talent judocup.

Rik Fissering wist dat het zwaar zou worden, met tegenstanders die de punten pakten op het afgelopen NK. Later bleek dat iedereen aan elkaar gewaagd was. De nummers 2 t/m 5 wisten onderling van elkaar te winnen. Alleen Rik wist met goed gevarieerd judo alle partijen te winnen. Een welverdiende eerste plaats voor hem.

Gevarieerd judo
Milan de Klein begon ook goed. Met gevarieerd judo wist hij de puntjes bij elkaar te sprokkelen en de ene na de andere partij verrassend te winnen in voor hem nieuwe en zwaarder poule. Uiteindelijk waren de finales iets te veel van het goede; hij werd derde.

Leon Smith (Onstwedde) wist de finales te bereiken door in de voorrondes maar één partij te verliezen en werd eveneens derde.

Bij Luna Arends was het ook spannend. Er moesten lootjes getrokken worden omdat de laatste drie meiden allemaal van elkaar hadden gewonnen. Uiteindelijk leverde dit Luna de tweede plaats op.

Net geen medaille
Julian Grave kwam ondanks een blessure toch de mat op, maar bereikte de finale niet. Kevin Wubs (Onstwedde) en Stefan Meesters (Onstwedde) konden het hoge niveau van het toernooi nog niet aan. Toch was de trainer zeker niet ontevreden over hun optreden.

Bron: Veendammer