• Terug
  • Nieuws
  • ploffen, solexen en wandelen
15 september 2014

Zaterdag kon men met een old-timer bromfiets of een Solex een route rijden door Onstwedde en omgeving. Wandelaars konden deelnemen aan de Diamanttocht.

Zaterdagmorgen werd vanuit MFA De Bast in Onstwedde Plof Broezen georganiseerd. Mensen met een oldtimer-bromfiets (een plof in de volksmond) konden deelnemen aan een rondrit van ca. 74,5 kilometer door de omgeving. De tocht voerde door Onstwedde, Wedde, Vlagtwedde, Jipsinghuizen, Sellingen, Ter Apel, Nieuw Weerdinge, Musselkanaal, Stadskanaal en via Alteveer terug naar Onstwedde. Aan deze tocht deden 13 brommerrijders mee.

Ook werd er een Solex-toertocht gehouden worden. Voor €18,- was het mogelijk om ongeveer een uur lang de omgeving rond Onstwedde te verkennen op een Solex. De tocht werd groepsgewijs ondernomen. De deelnemers startten een uur na elkaar. Na eerst een korte uitleg over de werking van de Solex gingen ze op pad. Voor velen een hele belevenis, want bijna niemand had ooit op een Solex gereden.

Naast deze gemotoriseerde tochten was het ook mogelijk de benenwagen te gebruiken bij een wandeling van 5, 10 of 18 kilometer. Deze wandeltocht, die de naam Diamanttocht had gekregen, startte eveneens bij De Bast.

Bron / Fotoreportage: Westerwolde Actueel