• Onstwedder Boys wint opnieuw
13 september 2014

Onstwedder Boys heeft ook de tweede wedstrijd van het seizoen in winst omgezet. Op Sportpark De Boskamp werd Scheemda met 3 - 1 verslagen, waardoor de ploeg van trainer Fokke de Jonge de trotse mede-koploper in de Derde Klasse D is.

Gemakkelijk ging het zeker niet. In de eerste helft was Scheemda de beter voetballende ploeg, zonder dat het grote kansen kreeg. Ook Onstwedder Boys wist het eerste half uur geen gevaar te stichten. Na 35 minuten spelen was de eerste grote kans voor Onstwedder Boys. Robert de Vries leek van dichtbij te scoren, maar zijn inzet werd door een verdediger van Scheemda nog voor de doellijn weggehaald. De corner die volgde werd door Harm Visser genomen en het was Chris Strockmeijer die met een kopbal voor de 1 - 0 zorgde. Scheemda kreeg in de eerste helft nog één goede mogelijkheid, maar de inzet van Chris van Vegten werd door keeper Rein Koudstaal onschadelijk gemaakt.

Kort na rust lukte het Scheemda om op gelijke hoogte te komen. Uit een corner kopte verdediger Thijs Heeg raak. Daarna was het Onstwedder Boys dat meer van het spel had en ook kansen kreeg. Eerst werd een kopbal van Harm Visser door een speler van Scheemda van de lijn gehaald en na twintig minuten spelen bracht keeper Marcel Lambeck redding op een kopbal van Gerwin de Wijk. De corner die hierop volgde werd door Germen Veldhuis (ingevallen voor Robert de Vries) ingekopt en via een speler van Scheemda rolde de bal in het doel: 2 - 1 voor Onstwedder Boys.

Scheemda probeerde het daarna nog wel, maar kansen leverde het niet meer op. Invaller Taco Koudstaal maakte in de laatste minuut nog de 3 -1. Hij tikte van dichtbij een voorzet van Germen Veldhuis tegen de touwen. De goed leidende scheidsrechter Lania floot kort daarna af.

Volgende week zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Veenhuizen op het programma. De aftrap in het gevangenisdorp is om 14.30 uur.