• Terug
  • Nieuws
  • "De beurs is terug: super!"
11 september 2014

Bam, bam, bam. Met een paar welgemikte slagen timmert de niet meer zo piepjonge Meindert Kruize bij de stand van aannemersbedrijf Wubs een spijker in een afgezaagde boomstam. Met het bekende en aloude kroegspelletje "spijkerslaan" lokt de aannemer belangstellenden naar deze stand op de Onstwedder bedrijvenbeurs. Na jaren van afwezigheid staat de beurs weer op de agenda van de feestweek. Met tientallen stands van ondernemers en instellingen werden de bezoekers gisteren in de feesttent aan de Wessinghuizerweg geinformeerd over het Onstwedder bedrijfs- en verenigingsleven.

"Jammer dat het spijkerslaan voor de lol was, als het nu om een biertje ging, had ik hem er in twee keer ingejaagd" zegt Kruize met een lach."Goed dat de beurs er weer is, we hebben nog lang niet alles gezien. "Met zijn vrouw loopt hij naar een volgende stand. Daar probeert Sylvia Wolfs van zorgboerderij "De Hooghei" met een oude vuurrode Mc cormick tractor de aandacht van de voorbijgangers te trekken. "Tractors horen bij de boerderij". We willen laten zien wat er allemaal in Onstwedde is. Er wordt ook zorg geboden," verklaart Wolfs haar aanwezigheid op de beurs. We hebben ook wel op braderieën gestaan maar dit is de eerste keer op zo n grote beurs. Een stormloop van aanmeldingen verwacht ze niet maar ze laten weten dat ze er zijn.

Voor Willem Niemeijer is het de eerste keer dat hij als standhouder op een bedrijvenbeurs staat. "Äls je er als plaatselijk ondernemer niet staat, moet je straks steeds uitleggen waarom je er niet was." Niemeijer heeft een garagebedrijf in Onstwedde. "Het gaat me om naamsbekendheid." We bestaan nu drie jaar. Het vertrouwen van de klant moet gewonnen worden en ik moet ervoor zorgen dat ze bij me terugkomen. Maar ik heb totaal geen idee wat er achter deze beurs voor mij weg komt." Renate Meinders en Sanny Veltman van kinderopvang "Speelparadijs" hebben wel een idee. "Er lopen heel wat zwangere vrouwen rond in Onstwedde en daar azen we op."klinkt het opgeruimd. Meinders kent de beurs van vroeger. "Het is super dat het weer gehouden wordt". Veltman valt haar bij: "Heel gezellig is het." Op het horecaplein midden in de tent blaast een mevrouw uit Stadskanaal uit bij een kopje koffie. Ze had de beurs wel wat groter verwacht, kraakt ze een kritische noot. Toch is ze morgen weer in deze tent voor het grote Hollandse muziekfeest. Even verderop klinkt opnieuw het geklop van de hamer.

Bron: Dagblad van het Noorden