• Terug
  • Nieuws
  • Nieuwe grasdoorzaaier Meedendorp
5 september 2014

De nieuwe Vredo grasdoorzaaier met packerringrol levert een nettowinst van 206 euro per hectare.

Onlangs heeft Loonbedrijf Meedendorp uit Onstwedde de nieuwe Vredo grasdoorzaaier met packerringrol aangeschaft. Dat is voor de regio een volstrekt unieke machine die eigenaren van graspercelen een netto winst van 206 euro per hectare oplevert!

Veel hogere opbrengst
"Die 206 euro nettowinst is te mooi om waar te zijn?" herhaalt Erik Meedendorp van het gelijknamige loonbedrijf de vraag van de verslaggever. "Nee hoor, helemaal niet. Feitelijk is het heel eenvoudig. Deze nieuwe grasdoorzaaimachine met de nieuwste technologie is heel kostenbesparend omdat het graszaad perfect wordt ingezaaid, zelfs bij oneffen graspercelen, en daardoor maximaal kan ontkiemen en groeien waardoor de opbrengst ook veel hoger is!"
 
Goede naam
Het allround loonbedrijf van Erik Meedendorp, inclusief professionele graszaaierij, neemt vrijwel alle loonwerkzaamheden voor vee- en akkerbouwbedrijven voor zijn rekening. Tevens heeft het een naam hoog te houden wat betreft de aanschaf van de modernste machines uitgerust met hypermoderne technologie. De nieuwe Vredo grasdoorzaaier met packerringrol is daarvan een goed voorbeeld.

Ook voor oneffen oppervlaktes   
"Eerder werkte ik met dezelfde grasdoorzaaimachine zonder packerringrol, maar dat werkt alleen optimaal bij volledig vlakke graspercelen. Nou ja, en die bestaan natuurlijk niet. Je hebt altijd te maken met glooiingen. De gemiddelde nettowinst van 206 euro per hectare wordt behaald doordat de packerringrol er voor zorgt dat het graszaad ook bij de oneffen oppervlaktes keurig ingezaaid en opgesloten wordt. Op deze manier wordt de grasopbrengst op die anders zo moeilijk bereikbare plekken maximaal. Vandaar die gemiddelde nettowinst van 206 euro, die overblijft na aftrek van alle kosten als werkloon en graszaad. Er zijn inderdaad geen argumenten te bedenken om niet voor deze techniek van grasdoorzaaien te kiezen. Kies je hier niet voor dan kost het je geld, zou je kunnen zeggen."

Snelle kieming van 96% van het graszaad!
Doorzaaien is alleen zinvol als het graszaad in de grond wordt opgesloten. En dat is precies wat de Vredo grasdoorzaaier met packerringrol doet. "Deze machine is uitgevoerd met het Vredo dubbele schijvensysteem", legt Erik Meedendorp uit. "Alleen dit systeem legt het zaad netjes af in een kleine snede en garandeert een snelle kieming en worteling van het graszaad. De schijven zijn met een rijafstand van 7,5 cm gemonteerd, wat zorgt voor een geheel gesloten en gezonde grasmat. Uit onderzoek blijkt dat dit systeem een kieming kent van 96% van het graszaad. Tel uit je winst!" Daarnaast is de Vredo grasdoorzaaier uitgerust met een traploze zaaddosering en maakt Erik Meedendorp gebruik van GPS waardoor er effectief gewerkt kan worden en er geen overlappingen plaats vinden.

Nieuwsgierig geworden wat de nieuwe Vredo grasdoorzaaier met packerringrol voor uw bedrijf kan betekenen waardoor de netto winst ongeveer 206 euro per hectare bedraagt? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met Loonbedrijf Meedendorp, gevestigd aan de Holte 17 in Onstwedde. Telefoon: 06 5050 1715. Voor meer informatie en foto’s kunt u ook een kijkje nemen op de website van Meedendorp.

Website

Bron: RegioMagazine (door Jaap Ruiter)