• Terug
  • Nieuws
  • René Smith wint fotowedstrijd
30 augustus 2014

René Smith is winnaar van de fotowedstrijd Westerwoldepad. De redacteuren van het Dagblad van het Noorden vonden zijn foto de mooiste.

De foto heeft iets Afrikaans. Hij lijkt een savanne te tonen, maar is toch echt gemaakt in Westerwolde. René Smith schoot hem en won er de fotowedstrijd Westerwoldepad mee.

De wedstrijd werd deze zomer uitgeschreven door redacteuren van Dagblad van het Noorden. Zij maakten in etappes een wandeltocht langs het riviertje de Ruiten Aa, over het nieuwe Westerwoldepad. Zij riepen lezers op foto's van het riviertje en de directe omgeving op te sturen.

De 26-jarige Smith gaf aan de oproep gehoor. Hij woont in Onstwedde, werkt bij een verzekeringsbedrijf en heeft twee grote hobby's: voetbal en fotografie.

De winnende plaat maakte hij in alle vroegte: "Ik wilde al een tijd een mooie zonsopkomst vastleggen. Ik ben om half vijf opgestaan en op de fiets gestapt. Ik ben naar Smeerling gereden en toen linksaf gegaan".

Hij kwam toen in de stille wereld van Ter Wupping en Veele terecht. De Ruiten Aa stroomt daar en op die ochtend hingen de zon en een lage mist daarboven. "Ik vond dat een prachtig gezicht en heb toen de foto gemaakt".

Bron: Dagblad van het Noorden