• Terug
  • Nieuws
  • U hebt nog 3 dagen ……
29 augustus 2014

Onstwedde, (met of zonder Stadskanaal) blijvend bij Westerwolde ????

Drie dagen (Drie ! ) resten nog om uw stem uit te brengen. Een stem voor een klein(er ) schalige variant voor de op stapel staande gemeentelijke herindeling, òf voor een mega-gemeente van ca. 100.000 inwoners. De voorlaatste aflevering van ‘Zo was ‘t’ legde u 4 keuzes voor.

Tot dusverre hebben zegge en schrijve 75 mensen hun stem laten horen. Als we er vanuitgaan, dat Onstwedde zo’n 2.000 volwassen inwoners telt is dat dus liefst 3,75 % ! Is ’t niet gewoon geweldig !

Ik meende altijd dat ik in een meelevend, aktief betrokken Westerwolds dorp woonde, maar ik weet nu beter. Positief lijkt alleen maar, dat tot op dit moment nog niemand z’n stem heeft uitgebracht op keuze-mogelijkheid 4 (”’t Interesseert me allemaal geen zier. “Ze” doen maar”).

In werkelijkheid heeft namelijk 96,25 % van de Onstwedder bevolking z’n stem aan die keuze 4 gegeven …….
U mag best weten, dat ik baal. Als een stekker. “Zo heb je je dus bijna 48 jaar om de tuin laten leiden, Klaas Meijer. Grote stomkop die je bent. Je kunt maar beter zo gauw mogelijk gaan verhuizen, want een dorp zó suf, zó sloom, zó slaperig, zó ongeïnteresseerd in wat er om hen heen wordt beslist, is niks voor jou. Je hebt je energie een halve eeuw verkwist. Man, hou toch op: voor ze ’t in de gaten hebben, liggen er straks tonnen atoomafval in de Onstwedder achtertuinen en dan wil jij daartegen zeker voor de 2e keer in het geweer …..”

U hebt nog 3 dagen ……..

Klaas Meijer
E-mail


Klik hier als u de e-mail niet kunt openen!

Lees meer in de rubriek 'Zo was 't en breng uw stem uit