• Terug
  • Nieuws
  • Reanimatie estafette in Onstwedde
28 augustus 2014

Op 20 september 2014 organiseert Stichting Groningen Hartveilig een reanimatie estafette in de gemeente Stadskanaal.

De start van de estafette is vrijdagavond 19 september. Vanaf 19.30 uur bent u van harte welkom in MFA De Bast aan de Boslaan 18  te Onstwedde. De voorlichtingsavond start om precies 20.00 uur. Tijdens deze voorlichtingsavond krijgt u uitgebreide informatie over de burgerhulpverlening en de alarmering via de meldkamer van de ambulance.

Zaterdagochtend 20 september wordt in De Bast de gratis reanimatie/AED-cursus gegeven (heeft u al een cursus gevolgd, dan bent u welkom op de lunch en de 6-minutentraining). De start is precies om 09.00 uur. Zorg dat u een kwartier voor tijd aanwezig bent om het deelnameformulier in te vullen. De start is plenair en vervolgens zal er in meerdere groepen getraind worden.

De lunch is van 12.00-13.00 uur. Tijdens de lunch is er (voor de mensen die dat willen) ook nog ruime gelegenheid om te oefenen.

Vanaf 13.00 uur beginnen de 6-minutentrainingen. Op verschillende locaties in Stadskanaal ligt een reanimatie pop waarbij ook een instructeur en een Lotus-slachtoffer aanwezig zijn. De bedoeling van deze training is dat u werkelijk gaat ervaren wat het betekent om binnen 6-minuten ergens in de gemeente Stadskanaal een reanimatie op te moeten starten. Deze training bootst voor een groot gedeelte de realiteit na.

Om 14.30 eindigt de estafette weer in de Bast met de uitreiking van de certificaten en de reanimatie hesjes. Hierbij is, onder het genot van een drankje, ook ruime gelegenheid om na te praten over de ervaringen van de praktijktraining.

De gehele estafette is gratis, inclusief de lunch en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Stadskanaal.

Wij wensen u twee leerzame dagen toe en begroeten u graag als burgerhulpverlener in de provincie Groningen!

Uiteraard is dit ook voor mensen die nog niet kunnen reanimeren!!!!

Meer informatie en opgave