• Terug
  • Nieuws
  • Harm Migchels krijgt gouden speld
16 augustus 2014

In 1980 werd de nog jonge Harm Migchels (Barkhoornweg 11, red. Onstwedde.info) op de jurylijst van het WPN geplaatst. Al vrij snel kreeg hij als de verantwoordelijkheid voor het invullen van de lineaire scoreformulieren tijdens de Groningse stamboekkeuringen. De laatste jaren het enige jurylid buiten de inspecteur van de regio Groningen.

Heeft aan de wieg van het georganiseerde paardenbeoordelen gestaan. Nimmer werd een te vergeefs beroep op hem gedaan. Graag wilde hij zijn kennis delen met nieuw geïnteresseerden in de paardenwereld. Velen Groningers en Drenten zijn de beginselen van het beoordelen door Harm Migchels bijgebracht.
Misschien is Harm Migchels wel de enige in Nederland met de buitengewone historische kennis van het WPN paard met daarvoor het NWP dat vanaf van wel plm. 1950.

Eveneens een gouden speld kreeg Cees van Haperen uit Teteringen in het noorden beslist geen onbekende. Jarenlang was hij jurylid bij de IBOP proeven. De jongeren zullen hem kennen als de vaste supervisor van de KWPN Paardenbeoordelen competities.

Bij deze gelegenheid overhandigde Harm Migchels de eerste NWP meetstok met inschriptie van A.W. Heidema uit 1879 aan  Siem Korver de voorzitter van het KWPN .


bron: KWPN Groningen