• Terug
  • Nieuws
  • Grietje vertelde het mooiste verhaal
8 augustus 2014

Gisteravond vertelde Grietje Huiges uit Onstwedde het mooiste Westerwolds verhaal.

Gisteravond organiseerde de Week der Besten een Grunneger avond. Centraal daarbij stond het vertellen van verhalen uit de regio Westerwolde; ‘Storytelling’. Het vertellen van verhalen gaat al terug sinds het begin der mensheid. Het is altijd de manier geweest om geschiedenis, tradities, normen en waarden en identiteit over te dragen van generatie op generatie.

Het bestuur van de Week der Besten wou deze traditie voortzetten. Daarom riepen ze iedereen op een verhaal in te sturen.Het konden ervaringsverhalen, folkloreverhalen, sterke verhalen of spannende verhalen zijn. Voorwaarde was dat het gerelateerd moest zijn aan Westerwolde. Uit de inzendingen werden acht verhalen gekozen. De schrijvers ervan mochten het verhaal gisteravond vertellen op het podium tijdens de Grunneger avond.

De verhalen en de manier waarop ze werden verteld werden beoordeeld door een jury bestaande uit Reina Boels-Feikens, Gert Wiegers en Alex Vissering. Zij kozen Grietje Huiges als beste verhalenverteller. Tweede werd Jan de Jong en derde Reint Meinds.

Ook werd nog het spelletje “Klouk”, bekend van RTV Noord gespeeld. Hierbij kwam Freerk Lukens als beste uit de bus.

Voor de rest van de avond was het podium voor de Troebadoers die met hun Groninger nummers het publiek nog lang vermaakten.

Bron en foto: Westwolde Actueel