• Terug
  • Nieuws
  • Groei kinderdagverblijf De Boerderij
26 juli 2014

Waar grote reguliere kinderopvang organisaties met krimp te maken hebben, heeft kinderdagverblijf De Boerderij in Stadskanaal met groei te maken. Kinderdagverblijf De Boederij is sponsor van Onstwedde.info

Aan christelijke basisscholen en beroepsopleidingen is in de gemeente geen gebrek. “Gelukkig heeft de ouder die zijn kind naar een christelijk kinderdagverblijf (0-4 jaar) of buitenschoolse opvang wil brengen sinds enkele jaren ook de keus voor christelijke opvang”’, zegt eigenaar Geert Mulder.

Op jonge leeftijd worden kinderen al buitenshuis opgevangen omdat ouders werken of studeren, waardoor opvang en zorg voor de kinderen nodig is. Voor Renate Jager, Geert en Wilma Mulder reden genoeg om zich vier jaar geleden te wagen aan de opbouw van een christelijk kinderdagverblijf aan de Oosterstraat in Stadskanaal. “Sindsdien is er veel veranderd. Het aantal kinderen dat dagelijks wordt opgevangen en verzorgd is gegroeid van drie naar vijftien kinderen. Ook het medewerkers aantal is meegegroeid van drie naar twaalf. Samen hebben we de ambitie door te groeien, want we geloven dat er behoefte is aan christelijke kinderopvang in de gemeente Stadskanaal en daarbuiten.”

Groeimogelijkheden zijn er in De Boerderij nog voldoende. “We denken binnen enkele jaren dagelijks 25 kinderen te kunnen opvangen. De Boerderij beschikt daarvoor over drie gemeenschapsruimte: een babykamer, een peutergroep en een ruimte voor kinderen van 4 tot 12 jaar die voor of na schooltijd en tijdens schoolvakanties een leuke plek nodig hebben. Naast de groepsruimtes is er voor elke groep een buitenplaats met een ruim speelplein en aangrenzend grasveld. De medewerkers helpen waar ze helpen kunnen. Ze verzorgen onder meer het vervoer van en naar huis, naar de zwemlessen, muziekles of paardrijlessen.”

Christelijke kinderopvang verschilt wezenlijk van reguliere kinderopvang: thuis dragen ouders bij de opvoeding hun geloof over aan hun kind, leren normen en waarden. “Ouders vertellen hun kinderen eenvoudigweg dat ze geloven in God. Wij als kinderdagverblijf willen het verlengstuk van ouders zijn. De verhalen, het gebed, het leren van kinderliedjes en het maken van knutselwerkjes met verschillende thema’s. Onze organisatie bestaat niet uit een bepaalde christelijke traditie. Er zijn mensen in dienst met verschillende christelijke achtergronden. Deze mix komt ten goede aan de organisatie, de opvoeding van het kind en de onderlinge persoonlijke samenwerking zodat je, ook al zijn er verschillen, elkaar beter leert begrijpen.”

Als jonge organisatie wil De Boerderij graag samenwerken met de diverse scholen in de regio. ,”Samenwerking als een verlengstuk van de ouders in het voortraject om naar de lagere school toe te groeien is meer dan een ideaal.”

Het kinderdagverblijf is er overigens niet alleen voor christenouders, maar ook voor ouders die niet naar een kerk gaan en toch waarde hechten aan christelijk waarden en normen.

Christelijk kinderdagverblijf De Boerderij is gevestigd aan de Oosterstraat 66b in Stadskanaal. Kijk voor meer informatie op hun website.

Website

Bron: De Kanaalstreek