• Terug
  • Nieuws
  • Cindy en Emile Gronings kampioen!
21 juli 2014

Afgelopen vrijdag en zaterdag zijn op de drafbaan in Groningen de Groningse kampioenschappen gehouden. De Onstwedders Emile Drenth en Cindy Stooker uit Onstwedde wisten beide een kampioenstitel in de wacht te slepen!

Op vrijdag vond de eerste selectie plaats voor Cindy, die uitkomt in de dressuursport. De beste 12 combinaties mochten door naar de finale die zaterdag is verreden. Cindy eindigde vrijdag op een derde plaats en zaterdag deed ze er nog een schepje boven op en won met 69%! Door deze overwinningen scoorde ze een gemiddelde van 67,25 %, voldoende om de titel Groninger kampioen L1 dressuur op haar naam te schrijven.

Emile Drenth en zijn pony Orchid's Jolina deden goede zaken in de springsport. Emile reed twee foutloze rondes en was de snelste combinatie in zijn rubriek. Hierdoor kon de titel Gronings kampioen in de klasse L springen hem niet meer ontgaan. Emile zal Groningen gaan vertegenwoordigen tijdens de Nederlandse kampioenschappen!