• Terug
  • Nieuws
  • Kleine moeite groot plezier
8 juli 2014

'Dinsdagmiddag tijdens een kopje koffie op mijn werk, kijk ik even op Onstwedde.info of er nog iets gaande is in het dorp. Lees ik het bericht dat dhr. B. Nieland uit Alteveer zijn trouwringen is verloren tijdens de braderie.

Nou heb ik als hobby om met een metaaldetector over landerijen te lopen om te zoeken naar wat verborgen ligt. Helaas heb/neem ik hier te weinig tijd voor. Maar hier zag ik een kans om iemand blij te maken, een gouden ring op de Woldbrink verloren door iemand van de Gaarv'n. Ik was nog op de braderie geweest en wist waar de mensen van de Gaarv'n allemaal stonden.

Dus ik 's avonds na de regen de detector uit de schuur gehaald. Eerst getest op mijn eigen gouden ringen om te zien wat voor signaal goud geeft en toen op pad. Ik parkeer mijn auto op de parkeerplaats langs de Woldbrink en begin maar aan die kant bij de stenen te zoeken. Direct een paar signalen maar verkeerde hoogte. Na een meter of vier een juiste piep. Met mijn vingers door het gras woelend vind ik niks, dus met een pioniersschepje voorzichtig de toplaag afgeschept (de ringen kunnen niet diep liggen aangezien ze er nog geen week liggen) maar helaas een stukje zilverpapier. Twee meter verder weer een goede piep en met de vingers en op zicht weer niks. Dan maar weer steken met de schep, en warempel komt daar een dubbele trouwring boven rollen. Mijn hart sloeg volgens mij een paar slagen over, wat was dit mooi. Binnen vijf minuten, wat een mazzel, aan de juiste kant begonnen.

Thuis gekomen het telefoonnummer van de contact persoon opgezocht welke zeer verbaasd en verheugd was. Nadat ze haar vader gebeld had kreeg ik van haar bericht dat ik de ring direct wel mocht brengen. Ondertussen had ik mevrouw Knigge van Onstwedde.info gebeld om dit moment op beeld vast te leggen. Dus wij samen naar Alteveer. Ik heb veel blije mensen in mijn leven gezien maar dit overtrof alles. De blik in de ogen van meneer Nieland is met geen goud te betalen. Het was voor mij een kleine (eigenlijk geen) moeite en wat een groot plezier heeft het teweeg gebracht.'

Johan Eefsting